Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Apulaisprofessori, bio- ja ympäristötieteet

Jyväskylän yliopisto Jyväskylä

Jyväskylän yliopiston 2500 asiantuntijan ja 14 500 opiskelijan ihmisläheisestä yhteisöstä jokaisen on helppo löytää paikkansa. Tavoitteenamme on hyvinvoiva ja osaava ihminen. Meille on tärkeää, että yhteisömme jäsenet voivat hyvin ja heillä on mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta. Kaunis puistokampuksemme sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Yliopisto on Keski-Suomen kolmanneksi suurin työnantaja.

Matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa on haettavana

enintään viisi apulaisprofessorin tehtävää (Assistant ja/tai Associate Professor, tenure track), bio- ja ympäristötieteet, 1.4.2020 alkaen tai mahdollisimman pian sen jälkeen, Assistant Professor - tehtävässä 3-5 vuoden määräajaksi ja Associate Professor - tehtävässä viiden vuoden määräajaksi.

Bio- ja ympäristötieteiden laitos on keskeinen toimija yliopiston määrittelemällä vahvuusalueella luonnon perusilmiöt ja matemaattinen ajattelu. Laitoksen tutkimuksen vahvuusalat ovat evoluutiobiologia (evoluutioekologia), luonnonvarojen ja ympäristön tutkimus (muun muassa akvaattinen tutkimus, ekotoksikologia, suojelubiologia ja biodiversiteettitutkimus) sekä biologinen nanotiede. Laitoksen Ambiotica-rakennus kuuluu kiinteästi Jyväskylän Yliopiston Ylistönrinteen matemaattis-luonnontieteellisen tutkimuksen kompleksiin, jossa, kemian, fysiikan ja nanotieteiden laboratorioiden lisäksi, sijaitsee laadukkaat ekologian ja ympäristötieteen laboratoriot ja koetilat biologisiin ja kemiallisiin analyyseihin sekä erittäin motivoitunutta laboratoriohenkilökuntaa. Apulaisprofessorien käytettävissä on monipuolista kalustoa ja henkilökuntaa myös kenttätutkimuksiin. Konneveden tutkimusasema, kokeellisen ekologian laboratoriot ja modernit kasvihuoneet luovat puitteet laajaan biologiseen tutkimukseen molekyylitasolta organismitasolle, jonka kehitykseen apulaisprofessorit pääsevät osallisiksi.

Apulaisprofessorin tehtävän vastuualueena ovat omaan tutkimusalaan liittyvät tutkimus- ja opetustehtävät. Tehtävään valittavan odotetaan tekevän kansainvälisesti korkeatasoista tutkimusta. Ensisijaisesti etsimme henkilöitä, joiden tutkimusala liittyy ja täydentää laitoksella nykyisin tehtävää tutkimusta evoluutiobiologian ja ekologian (mukaan lukien kasvi-, eläin- tai mikrobi-) tai luonnonvarojen ja ympäristöntutkimuksen aloilla. Kumpaankin tutkimusalueeseen haetaan laaja-alaisesti huippuosaajia, jotka edistävät joko empiirisen tai teoreettisen (esim. biologisten systeemien mallinnus, biostatistiikka, biologinen matematiikka ja bioinformatiikka) tutkimuksen aloja. Aloja yhdistävät, laajentavat ja uutta luovat lähestymiskulmat ovat erityisen tervetulleita.

Opetustehtäviin sisältyy bio- ja ympäristötieteiden laitoksen opetukseen liittyviä perus-, aine- ja syventävän tason luento- ja muita kursseja. Opetuksen jatkuva kehittäminen sekä opetukseen ja muihin akateemisiin velvoitteisiin liittyvät hallintotehtävät kuuluvat apulaisprofessorin tehtäviin. Apulaisprofessori ohjaa kandidaatti- ja maisteritutkielmia ja hankkii ulkopuolista rahoitusta, jonka turvin ottaa ohjattavakseen tohtorikoulutettavia ja post-doc -tutkijoita.

Tehtävään valittavalta edellytetään erinomaisia näyttöjä kyvystä tehdä ja julkaista tieteellistä tutkimusta, kansainvälisestä verkostoitumisesta, rahoituksen hankkimisesta ja opettamisesta. Tutustu tarkemmin apulaisprofessorin tehtävän yleisiin edellytyksiin.

Yliopisto ja laitos pyrkivät tukemaan aloittavan apulaisprofessorin tutkimusryhmän muodostamista ja tutkimussuunnitelman toteuttamista, sekä taloudellisesti että ohjaamalla teknisen henkilökunnan työpanosta aloittavan tutkimusryhmän toimintaan. Tuemme onnistumista urapolulla, katso verkkosivulta tenure track -urapolku matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa.

Tehtävä täytetään Assistant Professor -tehtävässä 3-5 vuoden määräajaksi ja Associate Professor -tehtävässä viiden vuoden määräajaksi (ks. professorin vakinaistamispolku/tenure track). Määräaikaiseen tehtävään valitun henkilön kohdalla käynnistetään ennen määräaikaisuuden päättymistä arviointimenettely, jossa arvioidaan työntekijän ansioituneisuus seuraavan portaan tehtävään.

Palkkaus perustuu tehtävien vaativuuteen ja henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen yliopistojen palkkausjärjestelmän mukaan.

Tehtävään ensimmäistä kertaa valittaessa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Lisätietoja antavat: Laitoksen johtaja, professori Janne Ihalainen, janne.ihalainen@jyu.fi ja laitoksen varajohtaja, professori Anna Kuparinen, anna.k.kuparinen@jyu.fi.

Sähköiseen hakemukseen tulee liittää (englanninkielisinä):

- Hakemus/motivaatiokirje
- Ansioluettelo (CV), joka sisältää myös henkilökohtaisen ORCID-tunnisteen (toivotaan TENK:n ohjeen mukaista ansioluetteloa). Ansioluettelo voi olla enintään kaksi (2) sivua.
- Numeroitu luettelo kaikista niistä tieteellisistä ja muista julkaisuista, joilla hakija haluaa osoittaa kelpoisuutensa ja ansionsa tehtävään
- Enintään viisi (5) pääjulkaisua, jotka on numeroitava julkaisuluettelon mukaisesti
- Lyhyt (2-4 sivua) kirjallinen selostus hakijan tieteellisestä toiminnasta. Hakijan tulee kuvata selkeästi tutkimustyöhön liittyvät ansiot. Selvitys täydentävän rahoituksen hankkimisesta sekä vastuista tällaisella rahoituksella toteutetuista tutkimushankkeista. Selostuksesta tulee käydä esille suunnitelma, kuinka hakija kehittää tutkimusta, opetusta ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta.
- Lyhyt (1-3 sivua) kirjallinen selostus pedagogisesta koulutuksesta ja opetusansioista (opetusportfolio).
Hakemus tulee jättää viimeistään 22.11.2019 sähköisellä hakulomakkeella.
WWW-osoitehttps://www.jyu.fi/fi/yliopisto/tyopaikat
Yhteystiedot-
Työpaikan osoitePl 35, 40014 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO
PalkkausKs. hakuilmoitus
Työ alkaa01.04.2020
Työaikakokoaikatyö
Työn kestoyli 12 kuukautta
Haku päättyy22.11.2019
Ilmoitus jätetty11.10.2019
Ilmoitusnumero10131408
Työnantajan viite7914

Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto

38 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin