Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Oikotie yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Apulaisprofessori, kasvatus ja koulutusala

Jyväskylän yliopisto Jyväskylä

Haemme kasvatustieteiden ja psykologian tiedekuntaan, kasvatustieteiden laitokselle

APULAISPROFESSORIA, kasvatus- ja koulutusalan johtajuus, Assistant tai Associate Professor, tenure track

1.10.2021 alkaen tai mahdollisimman pian sen jälkeen, Assistant Professor-tasolla 3-5 vuoden ja Associate Professor-tasolla 5 vuoden määräaikaiseen tehtävään.

Mitä edellytämme?

Apulaisprofessorin tehtävän vastuualueena ovat kasvatus- ja koulutusalan johtajuuteen liittyvät tutkimus- ja opetustehtävät. Odotamme apulaisprofessorin tekevän kansainvälisesti korkeatasoista tutkimusta. Etsimme henkilöä, jonka tutkimusala linkittyy tiedekunnan tutkimuksen painopistealueisiin ja kasvatustieteiden laitoksen tutkimukseen erityisesti kasvatus- ja koulutusalan johtamisen alueella. Odotamme apulaisprofessorin myös pystyvän luomaan uusia tutkimussuuntia, kehittämään aluetta kasvatustieteellisenä alana ja asemoimaan koulutusjohtamista tieteenalana. Tehtävän sijoittuessa kasvatustieteiden laitokselle sillä on yhteyksiä laitoksen olemassa olevaan kasvatus- ja koulutusalan johtajien tutkimukseen ja koulutukseen.

Tehtävään on edellytyksenä kasvatustieteellinen tai soveltuva tohtorintutkinto. Edellytämme vahvoja näyttöjä kyvystä tehdä ja julkaista tieteellistä tutkimusta, kansainvälisestä verkostoitumisesta, rahoituksen hankkimisesta, opettamisesta sekä opinnäytetöiden ohjaamisesta. Edellytyksenä on erityisesti näyttö kasvatus- ja koulutusalan johtamiseen liittyvästä tutkimuksesta ja koulutusjohtamisen tieteenalan kehittämisestä esimerkiksi alan käsitteellistämisen kautta.

Hakijan tutkimuskokemus tai perehtyneisyys voi liittyä esimerkiksi seuraaviin tutkimusalueisiin tai teemoihin: henkilöstön ja yhteisön oppiminen, johtamisosaamista kehittävä tutkimus, johtaminen kasvatusalan asiantuntijaorganisaatioissa, koulutuksen perustehtävän yhteiskunnallinen tarkastelu. Eduiksi katsotaan verkostotyö sekä vaikuttaminen koulutusjohtamisen, työelämän tai aikuisten oppimisen tutkimuksen, koulutuksen ja kehittämisen alueella. Eduksi katsotaan pedagoginen koulutus.

Apulaisprofessorin opetustehtäviin sisältyy alueen perus-, aine ja syventävien kurssien opetusta ja kehittämistehtäviä. Myös muihin akateemisiin velvoitteisiin liittyvät hallintotehtävät kuuluvat apulaisprofessorin tehtäviin. Apulaisprofessori ohjaa kandidaatti- ja maisteritutkielmia ja hankkii ulkopuolista rahoitusta, jonka turvin ottaa ohjattavakseen tohtorikoulutettavia ja post-doc -tutkijoita.

Tutustu tarkemmin apulaisprofessorin tehtävän yleisiin edellytyksiin.

Mitä tarjoamme?

Tenure track -urapolku

Yliopisto tukee aloittavaa apulaisprofessoria tutkimusryhmän muodostamisessa ja tukee onnistumista urapolulla (ks. https://www.jyu.fi/fi/yliopisto/tyopaikat/akateeminen-ura/vakinaistamispolku). Tiedekunta noudattaa vastuullisen tutkijanarvioinnin kansallisia suosituksia.

Osaava ja hyvinvoiva tiedeyhteisö

Jyväskylän yliopistossa olet arvostettu yliopistoyhteisön jäsen. Pääset osaksi kansainvälistä ja monitieteistä yhteisöämme, jossa jokaisen hyvinvointi on tärkeää. Tarjoamme kampuksella ja sen läheisyydessä hyvät puitteet liikkuvaan ja hyvinvoivaan elämäntapaan.

Palkkaus

Palkkaus perustuu tehtävien vaativuuteen ja henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen yliopistojen palkkausjärjestelmän mukaan. Tehtävää täytettäessä käytetään kuuden kuukauden koeaikaa.

Hakeminen

Sähköiseen hakemukseen tulee liittää englanninkielisinä:
(Hakijan nimi tulee mainita tiedoston nimessä, kaikkien liitteiden tulee olla PDF-muodossa.)

1. Hakemus/motivaatiokirje
2. Ansioluettelo (CV), joka sisältää myös henkilökohtaisen ORCID-tunnisteen (toivotaan TENK:n ohjeen mukaista ansioluetteloa). CV:n ehdoton enimmäispituus on neljä (4) sivua.
3. Numeroitu luettelo kaikista niistä tieteellisistä ja muista julkaisuista, joilla hakija haluaa osoittaa kelpoisuutensa ja ansionsa tehtävään.
4. Enintään viisi (5) pääjulkaisua, jotka on numeroitava julkaisuluettelon mukaisesti.
5. Lyhyt kirjallinen selostus hakijan tutkimusansioista, tutkimuksen johtamisesta ja tutkimusrahoituksen hakemisesta sekä tehtävään liittyvä tutkimussuunnitelma perusteluineen ja visio siitä, miten hakijan nykyinen ja tuleva toiminta tukee tiedekunnan ja kasvatustieteiden laitoksen toimintaa haun kohteena olevalla alueella (yhteensä enintään 4 sivua).
6. Opetusansioiden portfolio (max. 3 sivua).

Hakemus tulee jättää viimeistään 15.5.2021 sähköisellä hakulomakkeella. Käsittelemme kaikki hakemukset ja olemme hakijoihin yhteydessä hakuprosessin edetessä.

Lisätietoja antavat kasvatustieteiden laitoksen johtaja, Leena Halttunen, leena.halttunen@jyu.fi, +358504413677 sekä hallintopäällikkö Paula Hassinen, paula.k.hassinen@jyu.fi +358504273068

Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta on vahvoilta juurilta ponnistava ja rohkeasti kestävää tulevaisuutta rakentava tutkimus- ja koulutusyksikkö. Tiedekunnan missiona on oppiminen ja hyvinvointi kestävän tulevaisuuden yhteiskunnan rakentajana. Tiedekunnan tutkimuksen vahvuudet kohdentuvat oppimisen, vuorovaikutuksen ja hyvinvoinnin teemoihin. Tutkimuksen painopisteitä ovat Koulutus, opetus ja interventiot; Oppimisen psykologinen ja neurokognitiivinen perusta; Vuorovaikutteiset ja teknologiset oppimisympäristöt; Lapsuus, perhe, vuorovaikutus ja hyvinvointi; Hyvinvointi, oppiminen ja vuorovaikutus työssä. Tiedekunnan kansainvälisesti tunnettuja asiantuntijuusalueita ovat elämänkaaren kattavat laajat seurantatutkimukset, kokeellinen ja interventiotutkimus, analyysimenetelmiin liittyvä erityisasiantuntemus, aivotutkimus, oppimisen prosessien ja oppimisvaikeuksien tutkimus, digitaalisten ja teknologiavusteisten ympäristöjen tutkimus sekä monitieteiset lähestymistavat.

Jyväskylän yliopiston 2500 asiantuntijan ja 14 500 opiskelijan ihmisläheisestä yhteisöstä jokaisen on helppo löytää paikkansa. Meille on tärkeää, että yhteisömme jäsenet voivat hyvin ja heillä on mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä. Kaunis puistokampuksemme sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Yliopisto on Keski-Suomen kolmanneksi suurin työnantaja.
WWW-osoitehttps://www.jyu.fi/fi/yliopisto/tyopaikat
Yhteystiedot-
Työpaikan osoitePL 35, 40014 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO
Palkkauskts. hakuilmoitus
Työ alkaa01.10.2021
Työaikakokoaikatyö
Työn kestoyli 12 kuukautta
Haku päättyy15.05.2021
Ilmoitus jätetty07.04.2021
Ilmoitusnumero10693311
Työnantajan viite10980

Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto

3 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin