Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Oikotie yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Tutkijatohtori

Jyväskylän yliopisto Jyväskylä

Jyväskylän yliopiston 2 500 asiantuntijan ja 14 500 opiskelijan ihmisläheisestä yhteisöstä jokaisen on helppo löytää paikkansa. Tavoitteenamme on hyvinvoiva ja osaava ihminen. Meille on tärkeää, että yhteisömme jäsenet voivat hyvin ja heillä on mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta. Kaunis puistokampuksemme sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Yliopisto on Keski-Suomen kolmanneksi suurin työnantaja.

Humanistis-yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa on haettavana

Tutkijatohtorin tehtävä, määräajaksi ajalle 1.1.2021-31.8.2022 (tai sopimuksen mukaan).

Tehtävä sijoittuu yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitokseen Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa (KUMU) -ohjelmaan ja siellä Kulttuuritoiminnan muodot ja merkitykset 2020-luvun lähiössä -tutkimushankkeeseen.

Yhteiskunnallisten muutosprosessien tutkimukseen erikoistunut yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitos on yksi johtavia yhteiskuntatieteellisen tutkimuksen yksikköjä Suomessa. Vahvuuksiamme ovat tutkimuksen korkea laatu, hyvä kansainvälinen maine, aktiivinen osallistuminen yhteiskunnalliseen keskusteluun, kannustava ympäristö ja opiskelijatyytyväisyys. Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksen painoaloja ovat: filosofisen ja poliittisen ajattelun traditiot, kestävät yhteiskunnat sekä hyvinvoinnin ja hoivan politiikat.

Tutkijatohtori tulee työskentelemään kahteen jyväskyläläiseen lähiöön kohdistuvassa tutkimushankkeessa. Hän osallistuu omalla panoksellaan myös Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa (KUMU) koulutusohjelman tutkimuksen ja opetuksen kehittämiseen.

Tutkimushanke Kulttuuritoiminnan muodot ja merkitykset 2020-luvun lähiössä - kaksi tapaustutkimusta Jyväskylässä on Ympäristöministeriön rahoittama. Rahoitus on osa hallituksen lähiöohjelmaa 2020-2022. Tutkimuksessa tarkastellaan kulttuuritoiminnan roolia 2020- luvun lähiöiden arjessa ja niiden kehittämisessä sekä kaupungin kulttuuripoliittisten toimien vaikutusta lähiöiden näkökulmasta.

Tutkijatohtorin työskentelee osana tutkimusryhmää ja hänen vastuullaan hankkeessa on erityisesti omaehtoisen kulttuuritoiminnan tutkiminen yhteisöllisyyden, paikkaan kiinnittymisen ja viihtyvyyden näkökulmasta. Tutkijatohtorin tehtäviin kuuluvat etnografisen aineistonkeruun toteuttaminen lähiöissä, aineiston analysointi, raportointi sekä koordinointitehtäviä. Häneltä vaaditaan vahvaa osaamista etnografiassa. Eduksi katsotaan myös asiantuntemus digitaalisen kulttuurin tutkimuksessa, aihealueen tuntemus, tutkimuskokemus, menetelmällinen kokemus ja kokemus julkaisemisesta sekä yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot.

Tutkijatohtorin tehtävistä, kelpoisuusvaatimuksista ja kielitaidosta määrätään yliopiston johtosäännössä ja kielitaito-ohjeistuksissa. Kelpoisuusvaatimusten on täytyttävä hakuajan päättymiseen mennessä. Tässä tehtävässä vaadittavat kielet ovat suomi ja englanti. Kyky antaa opetusta englannin kielellä katsotaan eduksi.

Tehtävä asettuu yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävien vaativuustasolle 5-6. Palkkasi on noin 3.100 - 4.300 euroa kuukaudessa riippuen aiemmasta osaamisestasi ja kokemuksestasi.

Tehtävään ensimmäistä kertaa valittaessa käytetään kuuden kuukauden koeaikaa.

Lisätietoja antavat:

Tutkimushankkeen vastuullinen johtaja Kaisu Kumpulainen
s-posti:kaisu.kumpulainen@jyu.fi
puh. +358408053493

Kulttuuripolitiikan professori Miikka Pyykkönen
s-posti:miikka.pyykkonen@jyu.fi
puh. +358408054183

Sähköiseen hakujärjestelmään tulee liittää seuraavat dokumentit:

1. Hakemus;

2. Ansioluettelo (CV) laaditaan hyvää tieteellistä käytäntöä noudattaen sekä ottaen huomioon mahdollisuuksien mukaan TENK:n ansioluettelomalli;

3. Numeroitu julkaisuluettelo hakijan tieteellisistä ja muista julkaisuista Suomen Akatemian mallin mukaan .Hakemus tulee jättää viimeistään maanantaina 26.10.2020 sähköisellä hakulomakkeella.
WWW-osoitehttps://www.jyu.fi/fi/yliopisto/tyopaikat
Yhteystiedot-
Työpaikan osoitePL 35, 40014 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO
PalkkausKs. hakuilmoitus
Työ alkaa01.01.2021
Työaikakokoaikatyö
Työn kestoyli 12 kuukautta
Haku päättyy26.10.2020
Ilmoitus jätetty25.09.2020
Ilmoitusnumero10470495
Työnantajan viite9809

Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto

28 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin