Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Tarkastaja/ Ylitarkastaja, tekoälyasiantuntija

Keskusrikospoliisi Vantaa

TYÖPAIKAN ESITTELY
Keskusrikospoliisissa pääset tekemään työtä suomalaisten turvallisuuden hyväksi monipuolisissa, haasteellisissa ja mielenkiintoisissa tehtävissä. Keskusrikospoliisissa tutkimme vakavinta rikollisuutta, joka on usein kansainvälistä ja järjestäytynyttä, tuotamme erilaisia rikostorjunnan asiantuntijapalveluita koko poliisihallinnolle ja muille lainvalvontaviranomaisille, ylläpidämme tilannekuvaa koko rikollisuudesta sekä kehitämme rikostorjuntaan ja -tutkintaan liittyviä menetelmiä.

Keskusrikospoliisi on poliisin valtakunnallinen yksikkö, jonka toimialueena on koko Suomi. Meillä työskentelee noin 700 eri alojen ammattilaista hyvin erilaisilla koulutustaustoilla. Henkilöstöstämme noin 60 prosenttia työskentelee poliisitehtävissä ja 40 prosenttia siviilitehtävissä.

Panostamme henkilöstön hyvinvointiin ja osaamiseen, ja tarjoamme laajan kirjon erilaisia tehtäviä. Strategiamme mukaisesti kehitämme Keskusrikospoliisissa henkilöstön moniosaamista ja käytämme henkilöstöämme joustavasti kulloisenkin toiminnallisen tilanteen edellyttämällä tavalla. Edellytämmekin henkilöstöltämme joustavuutta ja valmiuksia siirtyä viraston sisällä eri tehtäviin tilanteen niin vaatiessa - näin saat mahdollisuuden tutustua erilaisiin tehtäviin ja laajentaa osaamistasi.
Työpaikan tiedot: Keskusrikospoliisi Vantaan toimitalo Jokiniemenkuja 4 01370 VANTAA

TEHTÄVÄN KUVAUS
Tehtävään palkattava henkilö toteuttaa Rahanpesun selvittelykeskuksen EU-rahoitteisen tekoälyprojektin. Kyseessä on pilottiprojekti, jossa selvitetään ensisijaisesti Rahanpesun selvittelykeskukselle soveltuvaa tekoälyratkaisua, jonka tavoitteena on laajemminkin palvella poliisihallintoa.

Projektin tarkoituksena on etsiä ratkaisuja, joissa tiettyyn käyttötarkoitukseen kootuista tietovarastoista pystytään automaattisesti tunnistamaan tunnettuja ja vielä tuntemattomia ilmiöitä tiedustelutoiminnan tueksi. Isot jo tunnistetut haasteet liittyvät erityisesti käytettävissä olevan tiedon laatuun eli kokemus sumean puutteellisen tiedon käsittelystä on eduksi. Työn tavoitteena syntyy suositus ja suunnitelma, miten tekoälyä ja automatisaatiota hyödyntämällä voidaan tuottaa lisäarvoa rahanpesun selvittelylle.

Projektin tarkoituksena ei ole valita toimittajaa, vaan selvittää ja tunnistaa erilaisten teknologioiden soveltuvuutta käyttötarkoitukseen. Jos soveltuva kohde löytyy, sille voidaan toteuttaa sovellus projektin rahoituksen ja aikataulun puitteissa.


VAATIMUKSET
Tehtävään ei ole säädetty erityisiä kelpoisuusvaatimuksia, mutta koulutustavoitteena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto esimerkiksi tietotekniseltä tai kaupalliselta alalta. Parhaat edellytykset tehtävän menestykselliseen hoitamiseen antaa työelämässä tai opinnoissa hankittu perehtyneisyys tekoälyn ja koneoppimisen eri osa-alueisiin.

Hakijalta odotetaan:

- kokemusta vaativista tekoäly- ja koneoppimisprojekteista toteuttavassa roolissa,
- monipuolista perehtyneisyyttä koneoppimisen eri osa-alueisiin (ohjaamaton, vahvistava, ohjattu),
- kokemusta luonnollisen tekstin käsittelystä tekoälykontekstissa,
- hyvää kykyä viestiä erilaisille kohderyhmille selkeästi argumentoiden,
- kykyä hallita kokonaisuuksia.

Ylitarkastajan 40.15 vaativuustasolla hakijalta odotetaan edellisten lisäksi:

- laajaa työkokemusta vaativista tekoäly- ja koneoppimisprojekteista myös johtavassa roolissa,
- kokemusta liiketoimintaprosesseista ja niiden mallintamisesta.

Muiden henkilökohtaisten ominaisuuksien osalta hakijalta odotetaan hyviä vuorovaikutus-, tiimityöskentely- ja esiintymistaitoja sekä valmiutta verkostoitua Suomessa ja ulkomailla.

Tehtävän kansainvälisen luonteen vuoksi hakijalta odotetaan suomen kielen kirjallisen ja suullisen taidon lisäksi hyvää englannin kielen taitoa sekä matkustusvalmiutta.
Eduksi luetaan kokemus työskentelystä finanssialalla rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen torjuntaan liittyvissä tehtävissä sekä kokemus projektityöskentelystä.
Tehtävään ei ole säädettyjä erityisiä kelpoisuusvaatimuksia.

Tehtävän vaativuustaso on 40.14 (tarkastaja) tai 40.15 (ylitarkastaja). Vaativuustason 40.14 peruspalkka on 3 232,89 e/kk ja vaativuustason 40.15 peruspalkka on 3 716,86 e/kk. Lisäksi maksetaan henkilökohtaista suoritusosaa enintään 32 % ja kokemusosaa 0-14 % peruspalkasta. Poliisihallinnon ulkopuolelta tulevalla suoritusosa on virkasuhteen alussa 10 % peruspalkasta (ensimmäinen suoritusarviointi tehdään 3-6 kk:n kuluttua aloituksesta).
Tarjoamme hyvähenkisen työyhteisön ja hyvät mahdollisuudet kehittyä tehtävissä. Työympäristömme on kansainvälinen ja olemme monella tehtäväalueella ainoita Suomessa. Henkilöstön osaaminen, sitoutuneisuus ja aikaansaavuus ovat tuloksellisuutemme kulmakivet. Tarjoamme joustavia työaikamahdollisuuksia, hyvän ja kattavan työterveyshuollon,
työnantajan tukeman työpaikkaruokailun, virkistys- ja liikuntatilaisuuksia sekä hyvät mahdollisuudet työkunnon ylläpitoon.

Tehtävän luonne
Määräaikainen (yli 12 kk).
Hakemukseen on mahdollista liittää CV/ nimikirjanote.
Virka on viraston yhteinen. Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014).
Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.
Koeaika: Tehtävässä voidaan käyttää enintään 6 kuukauden koeaikaa.
ID: 26-468-2020
WWW-osoitehttp://www.poliisi.fi/krp
YhteystiedotJaakko Christensen, Rikostarkastaja, 0295 480 141 (vaihde)
Heikki Majamaa, Rikoskomisario, 0295 480 141 (vaihde)
Työpaikan osoite01301 VANTAA
Työ alkaa01.06.2020
Työaikakokoaikatyö
Työn kestoyli 12 kuukautta, Määräaikainen.
Haku päättyy08.04.2020 klo 16:15
Jätä hakemusVoit hakea työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Mainitse ilmoituksen ID hakemuksessa ja kirjekuoressa.
Postitse: Keskusrikospoliisin kirjaamo PL 285 01301 VANTAA
Hakulomakkeen WWW-osoitehttps://haku.valtiolle.fi/Public/Apply.aspx?guidAssignment=4c922796-222b-4cea-8dd7-27545d880b84&publishCode=TE
Ilmoitus jätetty25.03.2020
Ilmoitusnumero10310850
Työnantajan viite66267

Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto

7 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin