Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Oikotie yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Työmarkkina-asiantuntija

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Oulu

TYÖPAIKAN ESITTELY
Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen päätoimipaikka on Oulussa ja sivutoimipaikka Ylivieskassa. Virasto hoitaa rakennerahastotehtäviä koko Pohjois-Suomessa sekä liikenteen tehtäviä oman alueensa lisäksi Kainuussa.
Työpaikan tiedot: Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Veteraanikatu 1 90100 OULU

TEHTÄVÄN KUVAUS
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksessa Osaaminen ja työelämä yksikkö hakee joukkoonsa työmarkkina-asiantuntijaa määräaikaiseen virkasuhteeseen. Tehtävä on ehdollinen, paikka täytetään mikäli haettuun hankkeeseen saadaan myönteinen rahoituspäätös. Tehtävän suunniteltu aloitusaika on 1.4.2021 ja sen sijoituspaikka on Oulu.

Haettava henkilö toimii ELY-keskuksessa toteutettavan ESR-rahoitteisen hankkeen Tiedolla kohtaantoa työmarkkina-asiantuntijana. Hankkeessa haetaan ratkaisuja Pohjois-Pohjanmaan työmarkkinoiden kohtaanto-ongelmaan ja se on yhteydessä valtakunnalliseen jatkuvan oppimisen uudistukseen. Hankkeen aikana selvitetään, miten kohtaantotietoa voidaan parhaiten hyödyntää työmarkkinoiden hyväksi ja millä ratkaisuilla alueen työmarkkinoiden tarve ja työnhakijoiden osaaminen saadaan kohtaamaan. Hankkeen tavoitteena on muodostaa kohtaantotilannekuva kokoamalla alueella jo olevaa ennakointitietoa, kehittää ja täydentää tiedon hankkimista sekä mahdollistaa sen hyödyntäminen nykyistä paremmin. Toisena tavoitteena on rakentaa alueelle yhteinen toimintamalli, jonka kautta toimijat yhdessä hahmottavat alueen tulevaisuutta ja työmarkkinoiden tarpeita. Hankkeen aikana alueen ennakointitoimijoita kootaan yhteen tiedon kokoamiseksi, analysoimiseksi ja hyödyntämiseksi sekä toimijoiden osaamisen kehittämiseksi. Yritykset ja elinkeinoelämän toimijat ovat keskeisiä yhteistyötahoja.

Työmarkkina-asiantuntija vastaa ennakointi-, tilasto- ja työmarkkinatiedon keräämisestä, uuden kohtaantotiedon hankkimisesta ja kohtaantotiedon analysoinnista. Olemassa olevan ennakointitiedon hyödyntämisen ohella tehtävässä on olennaista ns. heikkojen signaalien seuraaminen ja niiden kautta nopeiden ratkaisujen esittäminen kohtaantohaasteeseen. Työmarkkina-asiantuntija toimii yhteistyössä muiden ennakointitoimijoiden kanssa ja toimii hankkeessa asiantuntijana alueen toimintamallin rakentamisessa ja työelämälähtöisen osaamisen kehittämisessä. Työmarkkina-asiantuntija toimii hankkeen tilaisuuksien ja kokousten sisällöllisenä asiantuntijana ja on mukana niiden toteuttamisessa.

Työmarkkina-asiantuntija osallistuu hankkeen toimenpiteiden valmisteluun ja toteutukseen työparina projektipäällikön kanssa ja työskentelee tiiviissä yhteistyössä ELY-keskuksen asiantuntijoiden kanssa. Tehtävään voi sisältyä myös muita esimiehen antamia OT-yksikön vastuulle kuuluvia hankesuunnitelmaa tukevia tehtäviä.

VAATIMUKSET
Odotamme hakijalta soveltuvaa korkeakoulututkintoa sekä elinkeinoelämän ja työmarkkinoiden ajantasaista tuntemusta.
Tehtävän hoitamisessa keskeistä on tuntea ja ymmärtää olennaisia työmarkkinoihin vaikuttavia tekijöitä. Keskeistä on myös työmarkkinoihin ja/tai elinkeinoelämään liittyvien tilastojen, tietokantojen ja rekisterien tuntemus sekä kyky hyödyntää niitä. Odotamme hakijalta näistä myös käytännön kokemusta.

Odotamme itsenäistä, uudistavaa ja tavoitteellista työotetta, jolla kehitetään uusia ideoita ja ratkaisuja. Tehtävässä tarvitaan yhteistyökykyä. Arvostamme hyvää suullista ja kirjallista ilmaisutaitoa.

Tehtävään valittavalla henkilöllä tulee olla matkustusvalmius pääsääntöisesti Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Eduksi luetaan ennakointimenetelmiin liittyvä osaaminen. Eduksi luetaan myös työmarkkinoiden ja yritysten kehittämiseen liittyvä osaaminen ja kokemus. TE-hallinnon tuntemus edesauttaa tehtävän hoitamista.
Tehtävän hoidossa tarvitaan hyvää kirjallinen ja suullista suomen kielen taitoa sekä hyvää englannin kirjallista kielentaito.

ELY-keskuksessa on käytössä tehtävien vaativuuteen ja henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuva palkkausjärjestelmä. Haettavana oleva tehtävä sijoittuu palkkausjärjestelmässä vaativuustasolle 9-10 a (3091,81 - 3326,14 euroa). Henkilökohtaisen palkanosan määrä on 5 - 45 % tehtäväkohtaisesta palkasta. Tyypillinen uuden henkilön suoriutumiseen perustuva palkanosa on 11,5 - 14,5 % vaativuuteen perustuvasta palkanosasta. Palkkauksessa huomioidaan palkkausjärjestelmän siirtymäkauden säädökset.


Määräaikainen ESR-rahoitteinen projekti Aloitus 1.4.2021 tai sopimuksen mukaan.
Määräaikainen (yli 12 kk). Hankkeen mukaan
Tehtävä on ehdollinen, paikka täytetään mikäli haettuun hankkeeseen saadaan myönteinen rahoituspäätös. Tehtävässä sovelletaan 4 kk koeaikaa.
ID: 32-1153-2020
WWW-osoitehttp://www.ely-keskus.fi/pohjois-pohjanmaa
YhteystiedotHanna Määttä, Ryhmäpäällikkö, 0295 038 076, hanna.maatta@ely-keskus.fi
Eine Kela, Yksikön päällikkö, 0295 038 227, eine.kela@ely-keskus.fi
Työpaikan osoiteVeteraanikatu 1, 90100 OULU
Työ alkaa01.04.2021, sopimuksen mukaan.
Työaikakokoaikatyö
Työn kestoyli 12 kuukautta, Määräaikainen.
Haku päättyy02.02.2021 klo 16:15
Jätä hakemusVoit hakea työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Mainitse ilmoituksen ID hakemuksessa ja kirjekuoressa.
Postitse: KEHA kirjaamo PL 1000 50101 MIKKELI
Hakulomakkeen WWW-osoitehttps://haku.valtiolle.fi/Public/Apply.aspx?guidAssignment=4f966362-a09a-4866-a6a9-f6ff3548f72a&publishCode=TE
Ilmoitus jätetty14.01.2021
Ilmoitusnumero10579233
Työnantajan viite74885

Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto

10 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin