Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

HR-lakimies

Rikosseuraamuslaitos Helsinki

TYÖPAIKAN ESITTELY
Rikosseuraamuslaitos tekee vaikuttavaa, luotettavaa ja merkityksellistä työtä yhteiskunnan turvallisuuden hyväksi. Oikeusministeriön hallinnonalaan kuuluva Rikosseuraamuslaitos vastaa tutkintavankeuden toimeenpanosta sekä yhdyskuntaseuraamusten ja vankeusrangaistusten täytäntöönpanosta.

Ydintoimintojen toteuttamista varten Suomi on jaettu kolmeen rikosseuraamusalueeseen, joihin kuuluu yhteensä 26 vankilaa ja 14 yhdyskuntaseuraamustoimistoa. Lisäksi Rikosseuraamuslaitoksessa on kolme valtakunnallista yksikköä.

Työpaikan tiedot: Keskushallintoyksikkö Lintulahdenkatu 5 00530 Helsinki

TEHTÄVÄN KUVAUS
Rikosseuraamuslaitoksen keskushallintoyksikön hallinto ja laillisuusvalvonta yksikön HR-johtamisen tehtäväalue hakee työoikeuteen perehtynyttä lakimiestä määräaikaiseen virkasuhteeseen. Tehtäväalue vastaa Rikosseuraamuslaitoksen keskitetyistä työnantajatoiminnoista sekä palvelussuhdeasioiden koordinoinnista ja ohjauksesta koko laitoksen tasolla. Tehtäväalueen keskeisiin tehtäviin kuuluvat mm. henkilöstön osaamisen ja strategisen henkilöstösuunnittelun kehittäminen, neuvottelutoiminta sekä yhteistoiminnan ja työsuojelun koordinointi ja kehittäminen.

Lakimiehenä tehtäviisi kuuluu mm. rikosseuraamusalueiden ohjaus ja neuvonta palvelussuhdeasioissa, henkilöstöä koskevien ohjeiden ja määräysten valmistelu sekä erilaiset hallinnolliset ja sopimusoikeudelliset tehtävät. Varmistat osaltasi, että Rikosseuraamuslaitos täyttää lakiin sekä virka- ja työehtosopimuksiin perustuvat työnantajavelvollisuutensa. Tehtäviisi kuuluu lisäksi virkaehtosopimusneuvotteluihin ja virkaehtosopimusten tulkintaa koskeviin erimielisyysneuvotteluihin osallistuminen työnantajaroolissa. Osallistut myös henkilöstöä ja hallinnollisia asioita koskeviin kehittämistehtäviin sekä kouluttamiseen.


Tehtäviin kuuluu muun muassa:

- Työnantajatehtävät mm. osallistuminen neuvottelutoimintaan työnantajan edustajana
- Virkaehtosopimusasiat
- Rikosseuraamusalueiden ohjaus ja neuvonta palvelussuhdeasioissa
- Palkkausjärjestelmän soveltamis-, ylläpito- ja kehittämistehtävät
- Rikosseuraamuslaitoksen henkilöstöä koskevien ohjeiden ja määräysten valmistelu
- Eräät sopimusoikeudelliset asiat
- Virkamiesoikeudelliset asiat
- Työaika-asiat yhteistyössä työaika-asiantuntijoiden kanssa
- Yleis- ja henkilöstöhallintoasiat
- Kantelut ja vastineet
- Kouluttaminen ja kehittämishankkeisiin osallistuminen
- Muut esimiehen määräämät tehtävät

VAATIMUKSET
Tehtävän luonteen vuoksi parhaimmat edellytykset tehtävän hoitamiselle antaa oikeustieteen ylempi korkeakoulututkinto (OTK tai OTM).

Odotamme sinulta työlainsäädännön ja palvelussuhdeasioiden tuntemusta.
Tehtävä edellyttää lisäksi hyviä vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja sekä itsenäistä ja joustavaa työskentelyotetta. Hyvä suullinen ja kirjallinen ilmaisutaito sekä paineensietokyky ovat välttämättömiä.
Eduksi luetaan palkkausjärjestelmien ja kollektiivisen työoikeuden tuntemus, kokemus sopimusoikeudellisista asioista sekä hallintolain ja hallintoprosessin tuntemus sekä aiempi kokemus julkisen sektorin palvelussuhdeasioiden hoitamisesta.

Englannin ja ruotsin kielen taito luetaan eduksi.
Tehtävään ei ole säädettyjä kelpoisuusvaatimuksia.

Työnantajavirka, euromääräinen kokonaispalkka 4900-5500 e/kk, osaamisesta ja kokemuksesta riippuen.
Työmatkatuki, liikuntatuki ja työnantajan tukema työpaikkaruokailu.

Henkilökunnan käytössä on kuntosali.

Joustavat etätyöjärjestelyt.

Määräaikaisuuden perusteena on sijaisuus. Tehtävä on määräaikainen ajalle 1.9.2020-16.7.2021, enintään kuitenkin siihen saakka, kunnes viran vakituinen haltija palaa virkavapaaltaan. tai sopimuksen mukaan.
Virastossa on käytössä liukuva työaika.
Määräaikainen (alle 12 kk).
Virka on viraston yhteinen. Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014).
Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.
Virkaan nimitettävälle voidaan asettaa enintään neljän (4) kuukauden koeaika.
Haastattelut ovat viikolla 30 ja ne voidaan toteuttaa myös verkon välityksellä.
ID: 25-492-2020
YhteystiedotMarko Oresmaa, HR-johtaja, 029 56 88455 tai, 050 566 6260 (ajalla 13.7.2020 - 17.7.2020), marko.oresmaa@om.fi
Anna-Liisa Häkkinen, Lakimies, 029 56 88436, (ajalla 8.7.2020 - 17.7.2020)
Työpaikan osoite00530 HELSINKI
Työ alkaa01.09.2020, tai sopimuksen mukaan.
Työaikakokoaikatyö
Työn kesto6 - 12 kk, Määräaikainen.
Haku päättyy17.07.2020 klo 16:15
Jätä hakemusVoit hakea työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Mainitse ilmoituksen ID hakemuksessa ja kirjekuoressa.
Postitse: Rikosseuraamuslaitos Lintulahdenkatu 5 00530 Helsinki
Hakulomakkeen WWW-osoitehttps://haku.valtiolle.fi/Public/Apply.aspx?guidAssignment=c6b7aa23-5f3b-48a8-a494-98774c5960d8&publishCode=TE
Ilmoitus jätetty03.07.2020
Ilmoitusnumero10391201
Työnantajan viite68589

Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto

41 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin