Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Oikotie yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Ratkaisusuunnittelija (valvontaosasto) Helsinki

Tulli Helsinki

TYÖPAIKAN ESITTELY
Tulli edistää tavarakaupan sujuvuutta ja varmistaa sen oikeellisuuden, tarjoaa asiakaslähtöisiä palveluita sekä suojaa yhteiskuntaa, ympäristöä ja kansalaisia. Tulli kantaa tehokkaasti tullit ja tullin luonteiset maksut, väylämaksut sekä muita maahantuonnin veroja ja maksuja. Lisäksi Tulli laatii viralliset ulkomaankauppatilastot Suomen tuonnista, viennistä ja kauppataseesta.

Tulli on valtiovarainministeriön tulosohjaama virasto, joka toimii yhteistyössä elinkeinoelämän sekä kotimaisten ja ulkomaisten viranomaisten kanssa. Tullin palveluksessa on noin 1 900 henkilöä. Suomen tulli on osa Euroopan unionin tullijärjestelmää.

Työpaikan tiedot: Helsinki

TEHTÄVÄN KUVAUS
Tullin valvontaosasto on organisoitunut viiteen toimintayksikköön: yritystarkastus, tutkinta, analyysi- ja tiedustelu, tullivalvonta sekä ohjaus- ja asiantuntijapalvelut.

Tehtävä sijoittuu ohjaus- ja asiantuntijapalveluiden tekniikan yksikköön, joka vastaa valvonnan ja rikostorjunnan tietojärjestelmistä, operatiivisesta tuesta sekä erityistekniikasta ja -laitteista.

Laissa pankki- ja maksutilien valvontajärjestelmästä (571/2019) säädetään pankki- ja maksutilien valvontajärjestelmästä, joka koostuu kahdesta osasta, joita ovat Tullin toteuttama pankki- ja maksutilirekisteri ja luottolaitosten, maksulaitosten, sähkörahayhteisöjen ja virtuaalivaluuttatoimijoiden ylläpitämät tiedonhakujärjestelmät.

Haemme

ratkaisusuunnittelijaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen pankki- ja maksutilirekisteri-hankkeeseen.

Ratkaisusuunnittelija suunnittelee ja mallintaa kohdealueen sovellus- ja järjestelmäarkkitehtuuria, ja ottaa kantaa rajapintaratkaisuihin, infraan ja suorituskykyvaatimuksiin. Ratkaisusuunnittelija tuottaa vastuualueensa keskeisen arkkitehtuuri- ja muun teknisen dokumentaation ja arvioi uusia teknologioita ja käytettäviä ratkaisuja oman kohdealueen liiketoimintatarpeiden, Tullin tietojärjestelmäarkkitehtuurin, rajapintojen ja teknologiaratkaisujen näkökulmasta. ICT-projekteissa ratkaisusuunnittelija osaltaan varmistaa ei-toiminnallisten vaatimusten, tietoturvan ja laadun toteutumisen kehitystyössä.

Työssä onnistuminen edellyttää laajojen kokonaisuuksien hahmotuskykyä, vastuullista ja itsenäistä työskentelyotetta, hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä kykyä toimia luontevasti sekä liiketoiminnan että yhteistyökumppaneidemme kanssa. Työ tehdään sekä suomen että englannin kielellä. Ratkaisusuunnittelija voi mahdollisuuksien mukaan osallistua myös muihin valvontaosaston tietojärjestelmähankkeisiin.


VAATIMUKSET
Tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa
Kokemusta IT-arkkitehtuurityöstä ja tietojärjestelmien välisistä integraatioista
Kokemusta teknisen suunnittelijan roolissa toimimisesta laajoissa tietojärjestelmäympäristöissä tai tietojärjestelmien kehittämishankkeissa
Kykyä hahmottaa ja analysoida monimutkaisia tietojärjestelmäkokonaisuuksia ja tietojärjestelmien välisiä riippuvuuksia sekä suunnitella näistä toimivia, eheitä ja tietoturvallisia kokonaisuuksia
Tietoturvaosaamista
Hyviä teknisiä mallintamis- ja dokumentointitaitoja
Organisointi-, ongelmanratkaisu-, ja paineensietokykyä
Oma-aloitteisuutta
Hyvää englannin kielen kirjallista ja suullista taitoa
Hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja

Luemme eduksi

Kokemuksen ketterän kehittämisen menetelmistä (Lean, SAFe, Scrum, Kanban)
Kokemuksen poikkihallinnollisesta viranomaisyhteistyöstä
Kokemuksen uusien teknologioiden (esim. koneoppiminen) ja datan hyödyntämisestä liiketoimintaprosessien ja järjestelmien kehittämisessä


Palkkatoivomus
Tarjoamme
Mielenkiintoisen ja haastavan tehtäväkentän monipuolisessa, kansainvälisessä toimintaympäristössä
Joustavat työajat ja osittaisen etätyömahdollisuuden (tarkastellaan tehtäväkohtaisesti)
Liikunta- ja kulttuuriedun
Mahdollisuuden oman osaamisen kehittämiseen


Tehtävä täytetään sopimuksen mukaan.
Tehtävässä noudatetaan virastotyöaikaa (7 t 15 min / vrk ja 36 t 15 min / vk).
Vakinainen.
Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014).
Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.
Työskentelypaikka on hyvien kulkuyhteyksien varrella Helsingissä, Pasilan virastokeskuksessa.

Koeaika on kuusi (6) kuukautta.

Tulli teettää tehtävään valittavalle henkilölle huumeseulan ja turvallisuusselvityksen.

Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä ja eri sukupuolia olevia henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.
ID: 28-735-2021
WWW-osoitehttp://www.tulli.fi
YhteystiedotOllipekka Mäkitalo , tekniikan yksikön päällikkö , Tullin vaihde 0295 5200, etunimi.sukunimi@tulli.fi
Juha Räisänen, tulliylitarkastaja, Tullin vaihde 0295 5200, etunimi.sukunimi@tulli.fi
Silja Ciulla, palvelupäällikkö, 050 436 0577, etunimi.sukunimi@tulli.fi
Työpaikan osoite00520 HELSINKI
PalkkausSopimuksen mukaan
Työ alkaa01.10.2021, Tehtävä täytetään sopimuksen mukaan.
Työaikakokoaikatyö
Työn kestoyli 12 kuukautta, Vakinainen.
Haku päättyy16.08.2021 klo 16:15
Jätä hakemusVoit hakea työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Mainitse ilmoituksen ID hakemuksessa ja kirjekuoressa.
Postitse: Tulli PL 512 00101 Helsinki
Hakulomakkeen WWW-osoitehttps://haku.valtiolle.fi/Public/Apply.aspx?guidAssignment=46407d2a-79df-4ec6-8480-4a40e192d8de&publishCode=TE
Ilmoitus jätetty15.06.2021
Ilmoitusnumero10808109
Työnantajan viite81660

Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto

50 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin