Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Apulaispoliisipäällikkö, Lounais-Suomen poliisilaitos

Valtio Valtimo

Lounais-Suomen poliisilaitoksen toimialueeseen kuuluvat Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnat.
Lounais-Suomen poliisilaitoksen tehtävänä on ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta, toimia rikollisuuden ennalta ehkäisemiseksi, tutkia rikoksia ja muita yleistä järjestystä tai turvallisuutta vaarantavia tapahtumia, ohjata ja valvoa liikennettä sekä toimia liikenneturvallisuuden edistämiseksi ja suorittaa muut poliisille säädetyt tai määrätyt tehtävät. Poliisilaitos vastaa myös toimialueensa asukkaiden lupapalveluista.

Lounais-Suomen poliisilaitos on maan toiseksi suurin poliisilaitos, jonka toiminta-alueeseen kuuluu 45 kuntaa. Alueella asuu lähes 700 000 asukasta.
Lounais-Suomen poliisilaitoksella työskentelee yhteensä noin 1 000 henkilöä.
Näistä poliiseja on n. 760, muut ovat toimistohenkilökuntaa ja vartijoita.
Pääpoliisiasema sijaitsee Turussa ja lisäksi poliisiasemia on
Loimaalla, Paraisilla, Raisiossa, Salossa, Uudessakaupungissa, Kemiönsaarella, Porissa, Raumalla, Kokemäellä, Huittisissa ja Kankaanpäässä. Poliisilaitoksessa on kielellisten palveluiden varmistamiseksi alueellinen yksikkö, jonka toimialue on Turunmaan kihlakunta.

Tehtävän kesto: Määräaikainen, tehtävä alkaa 1.8.2020. Päättyy 31.3.2021.
Määräaikaisuuden syy: Sijaisuus (vakanssi nro 21948)
Työaikamuoto: Virastotyöaika
Työpaikkojen lukumäärä: 1
Hakuaika päättyy: 15.7.2020  16:15
Virka on viraston yhteinen.

Työpaikan tiedot: Turun pääpoliisiasema, PL 51, 20101 Turku

Viran/tehtävän kuvaus:

Virka on sijoitettu Lounais-Suomen poliisilaitoksen hallinto- ja esikuntapalvelut -linjalle Turun pääpoliisiasemalle.

Virkaan nimitettävä tulee toimimaan hallinto- ja esikuntapalvelulinjan johtajana. Apulaispoliisipäällikkö vastaa linjan toiminnan johtamisesta, sen tuloksellisuudesta ja taloudellisuudesta sekä toiminnan kehittämisestä ja valvomisesta. Lisäksi hän edistää osaltaan poliisilaitoksen yhteistoimintaa muiden viranomaisten ja
yhteisöjen kanssa. Apulaispoliisipäällikkö tulee vastaamaan osaltaan suunnittelusta poliisilaitoksen siirtyessä kohti Poliisihallituksen määrittelemää tavoiteorganisaatiota. Apulaispoliisipäällikkö toimii poliisipäällikön sijaisena.

Virkapaikka: Turun pääpoliisiasema

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset:

Kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto, poliisipäällystön tutkinto tai poliisipäällystön virkatutkinto, tehtävän edellyttämä monipuolinen kokemus, käytännössä osoitettu johtamistaito, johtamiskokemus ja perehtyneisyys poliisitoimeen.

Poliisilaissa (872/2011) tarkoitettuun poliisimiehen virkaan voidaan nimittää vain Suomen kansalainen (VirkamL 7 §).

Virkaan/tehtävään nimittäminen edellyttää terveydellistä soveltuvuusarviota. Se toteutetaan terveystarkastuksena poliisilaitoksen työterveyshuollossa, mikäli edellisen tarkastuksen tiedot ovat vuotta vanhempia tai nimitettävän terveydentila on edellisen terveystarkastuksen jälkeen muuttunut.

Lounais-Suomen poliisilaitos on kaksikielinen. Apulaispoliisipäällikön tehtävään edellyttävästä kielitaidosta on säädetty poliisin hallinnosta annetun asetuksen 16 a §:n (286/2004) 1 momentissa sekä julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta annetun lain (424/2003) 6 §:n 1 momentissa, jonka nojalla tehtävässä vaaditaan kaksikielisessä viranomaisessa suomen kielen erinomaista ja ruotsin kielen tyydyttävää suullista ja kirjallista taitoa.

Kielitaito tulee osoittaa ensisijaisesti asetuksessa 481/2003 mainitulla tavalla (esim. valtionhallinnon kielitutkinnot, kielitaidon osoittaminen yleisillä kielitutkinnoilla tai kielitaidon osoittaminen opintojen yhteydessä).

Suomi Erinomainen Erinomainen
Ruotsi Tyydyttävä Tyydyttävä

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Lähde: valtio.fi

34 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin