Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Erityisasiantuntija (liikenneala), Bryssel

Valtio Valtimo

Ulkoministeriö edistää Suomen ja suomalaisten turvallisuutta ja hyvinvointia sekä toimii turvallisen ja oikeudenmukaisen maailman hyväksi. Ulkoministeriö ja sen alainen edustustoverkko ulkomailla palvelevat suomalaisia, suomalaista talouselämää ja yhteiskuntaa, valtion johtoa sekä eduskuntaa.

Suomen edustustot palveluineen ovat koko suomalaisen yhteiskunnan ja kaikkien suomalaisten käytettävissä. Eri maissa sijaitsevien suurlähetystöjen, konsulaattien ja muiden toimipisteiden lisäksi Suomella on edustustoja kansainvälisissä järjestöissä, esimerkiksi YK:ssa. Työn kirjo ulottuu valtioiden välisten suhteiden hoidosta yksittäisten kansalaisten avustamiseen.

Tehtävän kesto: Määräaikainen, tehtävä alkaa 15.8.2020, tai sopimuksen mukaan. Päättyy 14.8.2023.
Määräaikaisuuden syy: Työn luonne
Työaikamuoto: Virastotyöaika
Työpaikkojen lukumäärä: 1
Hakuaika päättyy: 22.10.2019  16:15
Virka on viraston yhteinen.

Viran/tehtävän kuvaus:

Ulkoasiainministeriö hakee liikennealan erityisasiantuntijaa Suomen pysyvään edustustoon Euroopan unionissa. Virka täytetään 15.8.2020 lukien (tai sopimuksen mukaan) kolmen vuoden määräajaksi.

Erityisasiantuntijan tehtävänä on osallistua EU:n päätöksenteon valmisteluun liikennepolitiikan ja lainsäädännön alalla. Erityisasiantuntijan tehtäviin kuuluu toimia Suomen edustajana neuvoston työryhmissä ja pitää yhteyttä EU:n toimielimiin ja muiden maiden edustajiin sekä raportoida ja välittää informaatiota kansallisille viranomaisille

Erityisasiantuntija on ulkoasiainhallinnon virkamies ja hän toimii Suomen Brysselissä olevan pysyvän edustuston päällikön johdon ja valvonnan alaisena.

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset:

Kelpoisuusvaatimuksena virkaan on ylempi korkeakoulututkinto sekä perehtyneisyys virkaan kuuluviin tehtäviin. Kielitaidon osalta kelpoisuusvaatimuksina ovat erinomainen suomen kielen ja vähintään tyydyttävä ruotsin kielen kirjallinen ja suullinen taito. Tehtävän hoitaminen edellyttää lisäksi erinomaista englannin kielen taitoa. Tehtävään valitun tulee olla Suomen kansalainen.

Kielitaito tulee osoittaa ensisijaisesti asetuksessa 481/2003 mainitulla tavalla (esim. valtionhallinnon kielitutkinnot, kielitaidon osoittaminen yleisillä kielitutkinnoilla tai kielitaidon osoittaminen opintojen yhteydessä).

Suomi Erinomainen Erinomainen Erinomainen
Ruotsi Tyydyttävä Tyydyttävä Tyydyttävä

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Lähde: valtio.fi

10 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin