Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Hovioikeudenneuvoksen (T 14) virka Helsingin hovioikeudessa

Valtio Virta

Hovioikeudet käsittelevät valituksia käräjäoikeuksien ratkaisuista. Helsingin hovioikeus on yksi Suomen viidestä hovioikeudesta. Se on käsiteltyjen asioiden ja henkilökunnan määrällä mitattuna Suomen suurin hovioikeus. Hovioikeuteen saapuu vuosittain noin 3000 asiaa.
-----
De flesta av de ärenden som behandlas i hovrätten är tingsrätternas avgöranden som överklagas. Helsingfors hovrätt är en av Finlands fem hovrätter och den största hovrätten i Finland när det kommer till antalet behandlade ärenden och personal. Hovrätten tar årligen emot cirka 3000 mål.

Tehtävän kesto: Vakinainen, tehtävä alkaa 1.1.2021, Virka tulee avoimeksi 1.7.2020 ja se täytetään aikaisintaan 1.1.2021 lukien.
Työaikamuoto: Muu. Työaikalakia ei sovelleta.
Työpaikkojen lukumäärä: 1
Hakuaika päättyy: 22.6.2020  16:15
Virka on viraston yhteinen.

Työpaikan tiedot: Helsingin hovioikeus, Salmisaarenranta 7 I, 00180 Helsinki

Viran/tehtävän kuvaus:

Hovioikeudessa julistetaan haettavaksi hovioikeudenneuvoksen (T 14 ) virka. Hovioikeudenneuvos on hovioikeuden tuomari. Hovioikeudenneuvoksen tehtävistä on säädetty tuomioistuinlaissa (25.8.2016/673).

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset:

Tuomariksi voidaan nimittää oikeustieteen muun ylemmän korkeakoulututkinnon kuin kansainvälisen ja vertailevan oikeustieteen maisterin tutkinnon suorittanut oikeamielinen Suomen kansalainen, joka aikaisemmalla toiminnallaan tuomioistuimessa tai muussa tehtävässä on osoittanut, että hänellä on täytettävänä olevan viran menestyksellisen
hoitamisen edellyttämä perehtyneisyys viran tehtäväalaan sekä tarvittavat henkilökohtaiset ominaisuudet.

Tuomariksi nimitettävällä on oltava hovioikeuspiirin väestön enemmistön kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito sekä toisen kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito. (Tuomioistuinlain 10 luku 1 § ja 9 §).

Hakemukseen tulee liittää ajantasainen nimikirjanote tai tarvittavat todistukset tutkinnoista ja työkokemuksista.

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Lähde: valtio.fi

4 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin