Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

HR-lakimies

Valtio Valtimo

Rikosseuraamuslaitos tekee vaikuttavaa, luotettavaa ja merkityksellistä työtä yhteiskunnan turvallisuuden hyväksi. Oikeusministeriön hallinnonalaan kuuluva Rikosseuraamuslaitos vastaa tutkintavankeuden toimeenpanosta sekä yhdyskuntaseuraamusten ja vankeusrangaistusten täytäntöönpanosta.

Ydintoimintojen toteuttamista varten Suomi on jaettu kolmeen rikosseuraamusalueeseen, joihin kuuluu yhteensä 26 vankilaa ja 14 yhdyskuntaseuraamustoimistoa. Lisäksi Rikosseuraamuslaitoksessa on kolme valtakunnallista yksikköä.

Tehtävän kesto: Määräaikainen, tehtävä alkaa 1.9.2020, tai sopimuksen mukaan.. Päättyy 16.7.2021.
Määräaikaisuuden syy: Määräaikaisuuden perusteena on sijaisuus. Tehtävä on määräaikainen ajalle 1.9.2020-16.7.2021, enintään kuitenkin siihen saakka, kunnes viran vakituinen haltija palaa virkavapaaltaan.
Työaikamuoto: Virastotyöaika. Virastossa on käytössä liukuva työaika.
Työpaikkojen lukumäärä: 1
Hakuaika päättyy: 17.7.2020  16:15
Virka on viraston yhteinen.

Työpaikan tiedot: Keskushallintoyksikkö, Lintulahdenkatu 5, 00530 Helsinki

Viran/tehtävän kuvaus:

Rikosseuraamuslaitoksen keskushallintoyksikön hallinto ja laillisuusvalvonta yksikön HR-johtamisen tehtäväalue hakee työoikeuteen perehtynyttä lakimiestä määräaikaiseen virkasuhteeseen. Tehtäväalue vastaa Rikosseuraamuslaitoksen keskitetyistä työnantajatoiminnoista sekä palvelussuhdeasioiden koordinoinnista ja ohjauksesta koko laitoksen tasolla. Tehtäväalueen keskeisiin tehtäviin kuuluvat mm. henkilöstön osaamisen ja strategisen henkilöstösuunnittelun kehittäminen, neuvottelutoiminta sekä yhteistoiminnan ja työsuojelun koordinointi ja kehittäminen.

Lakimiehenä tehtäviisi kuuluu mm. rikosseuraamusalueiden ohjaus ja neuvonta palvelussuhdeasioissa, henkilöstöä koskevien ohjeiden ja määräysten valmistelu sekä erilaiset hallinnolliset ja sopimusoikeudelliset tehtävät. Varmistat osaltasi, että Rikosseuraamuslaitos täyttää lakiin sekä virka- ja työehtosopimuksiin perustuvat työnantajavelvollisuutensa. Tehtäviisi kuuluu lisäksi virkaehtosopimusneuvotteluihin ja virkaehtosopimusten tulkintaa koskeviin erimielisyysneuvotteluihin osallistuminen työnantajaroolissa. Osallistut myös henkilöstöä ja hallinnollisia asioita koskeviin kehittämistehtäviin sekä kouluttamiseen.


Tehtäviin kuuluu muun muassa:

- Työnantajatehtävät mm. osallistuminen neuvottelutoimintaan työnantajan edustajana
- Virkaehtosopimusasiat
- Rikosseuraamusalueiden ohjaus ja neuvonta palvelussuhdeasioissa
- Palkkausjärjestelmän soveltamis-, ylläpito- ja kehittämistehtävät
- Rikosseuraamuslaitoksen henkilöstöä koskevien ohjeiden ja määräysten valmistelu
- Eräät sopimusoikeudelliset asiat
- Virkamiesoikeudelliset asiat
- Työaika-asiat yhteistyössä työaika-asiantuntijoiden kanssa
- Yleis- ja henkilöstöhallintoasiat
- Kantelut ja vastineet
- Kouluttaminen ja kehittämishankkeisiin osallistuminen
- Muut esimiehen määräämät tehtävät

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset:

Tehtävään ei ole säädettyjä kelpoisuusvaatimuksia.

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Lähde: valtio.fi

32 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin