Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Kaksi julkisen oikeusavustajan virkaa Pohjois-Karjalan oikeusaputoimisto, Joensuu

Valtio Pohjola

Pohjois-Karjalan oikeusaputoimisto kuuluu Itä-Suomen oikeusapu- ja edunvalvontapiiriin, joka on oikeusministeriön alainen virasto.

Oikeusapu- ja edunvalvontapiiri järjestää oikeusapu-, talous- ja velkaneuvonta- sekä edunvalvontapalveluja. Itä-Suomen oikeusapu- ja edunvalvontapiiriin kuuluu Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Etelä-Savon oikeusaputoimistot sekä Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Etelä-Savon edunvalvontatoimistot. Työntekijöitä on noin 180.

Pohjois-Karjalan oikeusaputoimistolla on toimipaikat Joensuussa, Nurmeksessa, Lieksassa ja Kiteellä. Työntekijöitä on yhteensä 20; johtava julkinen oikeusavustaja, 8 julkista oikeusavustajaa, 4 talous- ja velkaneuvojaa ja 7 oikeusapusihteeriä. Joensuun toimipaikassa on 14 työntekijää, Nurmeksen, Lieksan ja Kiteen toimipaikoissa on kussakin 2 työntekijää.

Tehtävän kesto: Vakinainen, tehtävä alkaa 1.10.2020, tai sopimuksen mukaan.
Työaikamuoto: Muu. työaikalain ulkopuolella.
Työpaikkojen lukumäärä: 2
Hakuaika päättyy: 30.7.2020  15:00
Virka on viraston yhteinen.

Työpaikan tiedot: Pohjois-Karjalan oikeusaputoimisto, Joensuun toimipaikka , Torikatu 19, 3. krs, 80100 JOENSUU

Viran/tehtävän kuvaus:

Julkinen oikeusavustaja huolehtii hänelle valtion oikeusapu- ja edunvalvontapiireistä annetussa laissa, oikeusapulaissa ja - asetuksessa määrätyistä tehtävistä sekä johtavan julkisen oikeusavustajan määräämistä muista tehtävistä.

Julkisen oikeusavustajan työ on asianajotyötä ja hän on virkansa perusteella oikeutettu toimimaan asiamiehenä tuomioistuimissa samoin valtuuksin kuin asianajajat. Julkisella oikeusavustajalla on työnsä tukena ajanmukainen sähköinen toimintaympäristö ja -työvälineistö ja kokeneempien oikeusavustajien tietotaito sekä työparinaan ammattitaitoinen oikeusapusihteeri.

Oikeusavussa tehtävä työ on yhteiskunnallisesti merkittävää. Työllä on vaikutusta ihmisten jokapäiväiseen elämään. Työtehtävät ovat vaihtelevia ja mielenkiintoisia. Työ on itsenäistä, tavoitteellista ja vastuullista. Työtehtävät edellyttävät monipuolista osaamista ja koulutusta. Henkilöstölle tarjotaan nykyaikaiset työskentelyvälineet ja täydennyskoulutusta. Työn ja yksityiselämän yhteensovittamista tuetaan joustavilla työajoilla ja mahdollisuudella tehdä etätöitä.

Virka on viraston yhteinen. Virkapaikan määrää Itä-Suomen oikeusapu- ja edunvalvontapiirin johtaja. Virkapaikka on nyt Pohjois-Karjalan oikeusaputoimiston Joensuun toimipaikka. Joensuun toimipaikassa työskentelee kuusi oikeusavustajaa ja neljä oikeusapusihteeriä sekä neljä talous- ja velkaneuvojaa.

Palvelussuhde alkaa 1.10.2020 tai myöhemmin sopimuksen mukaan. Virkaan nimitettäessä voidaan määrätä, että virassa on enintään kuusi kuukautta kestävä koeaika.

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset:

Julkisen oikeusavustajan viran kelpoisuusvaatimuksena on oikeustieteen muu ylempi korkeakoulututkinto kuin kansainvälisen ja vertailevan oikeustieteen maisterin tutkinto sekä riittävä kokemus oikeudenkäyntiavustajan työstä tai tuomarin tehtävien hoitamisesta. Virassa edellytetään suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää taitoa julkisyhteisöjen henkilöstöstä vaadittavasta kielitaidosta annetun lain (424/2003) 6 §:n 1 momentin mukaisesti.

Kielitaito tulee osoittaa ensisijaisesti asetuksessa 481/2003 mainitulla tavalla (esim. valtionhallinnon kielitutkinnot, kielitaidon osoittaminen yleisillä kielitutkinnoilla tai kielitaidon osoittaminen opintojen yhteydessä).

Suomi Erinomainen Erinomainen Erinomainen
Ruotsi Tyydyttävä Tyydyttävä Tyydyttävä

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Lähde: valtio.fi

33 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin