Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Oikotie yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Kehityspolitiikan erityisasiantuntija, Kabul

Valtio Valtimo

Ulkoministeriö edistää Suomen ja suomalaisten turvallisuutta ja hyvinvointia sekä toimii turvallisen ja oikeudenmukaisen maailman hyväksi. Ulkoministeriö ja sen alainen edustustoverkko ulkomailla palvelevat suomalaisia, suomalaista talouselämää ja yhteiskuntaa, valtion johtoa sekä eduskuntaa.

Suomen edustustot palveluineen ovat koko suomalaisen yhteiskunnan ja kaikkien suomalaisten käytettävissä. Eri maissa sijaitsevien suurlähetystöjen, konsulaattien ja muiden toimipisteiden lisäksi Suomella on edustustoja kansainvälisissä järjestöissä, esimerkiksi YK:ssa. Työn kirjo ulottuu valtioiden välisten suhteiden hoidosta yksittäisten kansalaisten avustamiseen.

Tehtävän kesto: Määräaikainen, tehtävä alkaa 1.9.2021, tai sopimuksen mukaan.. Päättyy 31.8.2023.
Määräaikaisuuden syy: Viran luonne.
Työaikamuoto: Virastotyöaika
Työpaikkojen lukumäärä: 1
Hakuaika päättyy: 17.5.2021  16:15
Virka on viraston yhteinen.

Työpaikan tiedot: Ulkoministeriö, Laivastokatu 22, PL 176, 00023 Valtioneuvosto

Viran/tehtävän kuvaus:

Ulkoministeriö hakee kehityspolitiikan erityisasiantuntijaa Suomen suurlähetystöön Kabuliin. Virka täytetään 1.9.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan kahden vuoden määräajaksi.

Erityisasiantuntija työskentelee osana ulkoministeriön Afganistan-tiimiä Suomen Kabulin-suurlähetystön päällikön alaisuudessa. Kysymyksessä on korkean olosuhdehaitan asemapaikka.

Erityisasiantuntijan tehtäviin kuuluu:
• Ulkoministeriön kehityspoliittisen toimenpideohjelman ja Suomen Afganistan-maaohjelman toimeenpanoon liittyvät monipuoliset tehtävät.
• Afganistanin tilanteen ja kehityskysymysten seuraaminen ja niistä raportointi.
• Suomen Afganistania koskevien linjausten ja kantojen valmisteluun sekä muistioiden ja puheiden laadintaan osallistuminen erityisesti kehityspoliittisissa kysymyksissä, sekä kehitysviestintään osallistuminen.
• Hankkeiden hallinnointi, seuranta ja raportointi mm. opetussektoriin ja muihin peruspalveluihin liittyen. Maailmanpankin Afganistanin uudelleenrakennusrahaston (ARTF) kautta kanavoituvan tuen seuranta, valvonta ja vaikuttamistyö.
• Yhteydenpito viranomaisiin, muihin kehitystoimijoihin ml. YK-järjestöt, kehitysrahoituslaitokset ja kansalaisyhteiskunnan edustajiin. Osallistuminen avunantajien keskinäiseen koordinaatioon ja avun tehokkuusagendan edistämiseen.
• Kehitysyhteistyöhön liittyvään politiikkavaikuttamiseen osallistuminen ja siitä raportointi Suomen kehityspoliittisia tavoitteita ja arvoja edistäen.
• Muut mahdolliset edustuston päällikön määräämät tehtävät.

Tehtävänkuva saattaa muuttua maan tilanteen, maaohjelman sisällön tai työnantajan tarpeiden mukaan.

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset:

Kelpoisuusvaatimuksena virkaan on ylempi korkeakoulututkinto tai Suomessa ylemmäksi korkeakoulututkinnoksi rinnastettu ulkomainen tutkinto sekä perehtyneisyys virkaan kuuluviin tehtäviin. Kielitaidon osalta kelpoisuusvaatimuksina ovat erinomainen suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito ja tyydyttävä ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito. Vieraiden kielten osalta kelpoisuusvaatimuksena on viran hoitamiseen tarvittava erinomainen englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito. Tehtävään valitun tulee olla Suomen kansalainen

Kielitaito tulee osoittaa ensisijaisesti asetuksessa 481/2003 mainitulla tavalla (esim. valtionhallinnon kielitutkinnot, kielitaidon osoittaminen yleisillä kielitutkinnoilla tai kielitaidon osoittaminen opintojen yhteydessä).

Suomi Erinomainen Erinomainen Erinomainen
Ruotsi Tyydyttävä Tyydyttävä Tyydyttävä

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Lähde: valtio.fi

22 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin