Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Lakimies

Valtio Valtimo

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on asiantuntija- ja tutkimuslaitos. Tuotamme tietoa, työkaluja ja ratkaisuja terveys- ja hyvinvointialan päätöksenteon ja toiminnan tueksi. Vahvuuksiamme ovat merkityksellinen työ, osaava ja intohimoisesti työhönsä suhtautuva henkilöstö ja loistavat tietovarannot. Teemme kansainvälisesti ja kansallisesti arvokasta tutkimusta ja sovellamme sitä suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden rakentamiseen. THL:ssä työskentelee noin 1200 asiantuntijaa ja tutkijaa.

Tehtävän kesto: Vakinainen, tehtävä alkaa 1.4.2020
Työaikamuoto: Virastotyöaika
Työpaikkojen lukumäärä: 1
Hakuaika päättyy: 5.3.2020  12:00

Työpaikan tiedot: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Mannerheimintie 166, 00300 Helsinki

Viran/tehtävän kuvaus:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Hyvinvointiosaston Ikääntyneet, vammaiset ja toimintakyky yksikköön haetaan

Lakimiestä

vakinaiseen työsuhteeseen alkaen 1.4.2020 tai sopimuksen mukaan,

Toimipaikkana on Helsinki.

Lakimiehen tehtävänä on osallistua sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmien ja -palveluiden kehittämiseen sekä käytännön että lainsäädännön tasolla. Työ keskittyy vammaisten henkilöiden ja iäkkäiden palveluihin ja erityisesti palvelujärjestelmään liittyvän normiston analysointiin ja kehittämistyöhön. Työ on käytännön palveluiden, palvelurakenteiden ja -prosessien sekä tietojärjestelmien kehittämistä, raportointia ja tutkimusta. Lakimiehen tehtävä on varmistaa ikääntyneiden ja vammaisten henkilöiden oikeuksien toteutuminen palvelujärjestelmän muutoksessa. Keskeistä on vammaisten ja ikääntyneiden kansalaisten poliittisen ja yhteiskunnallisen aseman kehittäminen ja vahvistaminen kehittämistyön, tutkimuksen avulla ja lainsäädännön tulkinnan ja seurannan avulla.

Lakimiehen tehtävänä ja vastuulla on:

• Lainsäädännöllisen asiantuntemuksen vahvistaminen yksikössä laaja-alaisesti.
• Vastuu vammaispalvelujen käsikirjan lakiryhmän työskentelyn valmistelusta, tausta-aineiston kokoamisesta sekä toiminta ryhmän sihteerinä.
• Vastuu vammaispalvelujen käsikirjan (sähköisen) oikeudellisen sisällön ylläpitämisestä ja kehittämisestä yhdessä käsikirjan päätoimittajan kanssa.
• Vastuu seurata ja osallistua erityisesti pohjoismaiseen vammaispolitiikkaan.
• Tuottaa selvityksiä ja raportteja oman osaamisalueensa näkökulmasta.
• Laaja asiantuntijavastuu vammais- ja ikääntymisen sekä sosiaali ja terveyspalveluiden lainsäädännöstä ja uudistamisesta.
• Laaja-alainen asiantuntemus vammaisuuteen ja ikääntyneisiin liittyvistä sosiaalipoliittisista kysymyksistä.
• Lakimies osallistuu kansainväliseen vammaispolitiikkaan edustaen THL vammaisasioissa.

• Lisäksi työ sisältää muut mahdolliset tehtävät. Näitä ovat esimerkiksi lausuntojen ja kannanottojen valmisteluun osallistuminen sekä muut esimiehen osoittamat tehtävät.

Tehtäväsä on 6 kk:den koeaika.


Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Lähde: valtio.fi

11 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin