Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Oikotie yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Luonnonsuojeluasiantuntija

Valtio

Pohjois-Karjalan ELY-keskus on yksi 15 alueellisesta ELY-keskuksesta. ELY-keskusten asiakkaita ovat alueella asuvat, toimivat ja liikkuvat ihmiset, yritykset ja yhteisöt - kaikki, joihin keskusten toiminta ja palvelut vaikuttavat joko suoraan tai välillisesti. Asiakkaiden tarpeet muodostavat keskusten toiminnan lähtökohdan. Pohjois-Karjalan ELY-keskus vastaa myös Pohjois-Karjalan biosfäärialueen toiminnasta.

Tehtävän kesto: Vakinainen, tehtävä alkaa 1.5.2022, tai sopimuksen mukaan. Koeaika 6 kk.
Työaikamuoto: Virastotyöaika. Liukuva työaika.
Työpaikkojen lukumäärä: 1
Hakuaika päättyy: 24.1.2022  16:15
Virka on viraston yhteinen.

Työpaikan tiedot: Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Torikatu 36 A 3. krs, 80100 JOENSUU

Viran/tehtävän kuvaus:

Pohjois-Karjalan ELY-keskus hakee luonnonsuojeluasiantuntijaa suojelukohteiden toteuttamiseen.
Päätehtävänä on luonnonsuojelun toteuttaminen. Toteutus painottuu METSO-ohjelman kohteisiin ja kaavojen suojelualuevarauksiin sekä vanhojen suojeluohjelmien lopputoteutukseen. Tehtävä sisältää soidensuojelun täydennysesityksen toteutusta. Tehtävässä vastataan myös lajien ja luontotyyppien rajauspäätöskohteiden korvausneuvotteluista.

Tehtävä sisältää maanomistajaneuvottelujen käymisen, kiinteistön arvon määrittämisen, alueen rajaamisen sekä suojelusopimusten ja -päätösten valmistelun ja esittelyn. Kiinteistön arvon määrittelyssä painottuu kohteiden puuston arviointi. Tehtävä sisältää tarjottujen kohteiden luontoarvojen määrittämistä. Tehtävä sisältää määräaikaisen toteuttajan työn ohjausta.

Toteutuksen lisäksi tehtävä sisältää metsä- ja suoelinympäristöjen turvaamisen yhteistyötä metsätalouden toimijoiden kanssa. Tehtävässä vastataan Metso- ja Helmi -ohjelmien yhteistyöryhmän toiminnasta sekä ELY-keskuksen Metso- ja Helmi -ohjelmien viestinnän suunnittelusta ja koordinoinnista. Tehtävään sisältyy suojelun markkinointia ja maanomistajien neuvontaa suojelukysymyksissä. Tehtävänhaltija toimii valtakunnallisessa ELY-keskusten METSO-yhdyshenkilöiden verkostossa.

Tehtävässä osallistutaan yksityisten suojelualueiden rauhoitusmääräyksistä poikkeamista koskevien päätösten valmisteluun ja esittelyyn sekä metsänkäyttöilmoitusten käsittelyyn ja näihin liittyvään neuvontaan.

Tehtävä sijoittuu Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen ympäristö- ja luonnonvarat vastuualueelle luonto ja alueidenkäyttö -yksikköön.


Lähde: valtio.fi

14 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin