Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Oikotie yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Postdoc-tutkija – Datatiede kaukokartoituksessa

Valtio Valtimo

Ilmatieteen laitos tuottaa havainto- ja tutkimustietoa ilmakehästä, lähiavaruudesta ja meristä sekä sää-, meri-, ilmanlaatu- ja ilmastopalveluita yleisen turvallisuuden, elinkeinoelämän ja kansalaisten tarpeisiin. Ilmatieteen laitos kuuluu liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalaan.

Tehtävän kesto: Määräaikainen, tehtävä alkaa 1.3.2021, Tehtävä on 12 kk:en määräaikainen työsuhde (mahdollisella vuoden jatkolla), ja alkaa aikaisintaan 1.3.2021 tai sopimuksen mukaan. Tehtävän alussa on kolmen kuukauden koeaika. . Päättyy 28.2.2022.
Määräaikaisuuden syy: Projekti.
Työaikamuoto: Virastotyöaika
Työpaikkojen lukumäärä: 1
Hakuaika päättyy: 16.2.2021  12:00

Työpaikan tiedot: Ilmatieteen laitos (Dynamicum), PL 503 (Erik Palménin aukio 1), 00101 Helsinki

Hae tehtävää lähettämällä lyhyt hakemus CV:n, julkaisuluettelon, opintorekisteriotteen sekä 1-3 suosittelijan yhteystietojen kanssa.

Viran/tehtävän kuvaus:

Ilmatieteen laitoksen Kaukokartoitustutkimus -yksikön Kasvihuonekaasut ja satelliittimenetelmät -ryhmä hakee postdoc-uravaiheen tutkijatohtoria ilmastotutkimukseen liittyviin projekteihin. Erityisesti haemme tutkijaa, jolla on vahva osaaminen uusien laskennallisten menetelmien kehittämisestä datatieteisiin liittyen. Kokemus ilmakehätieteistä ja satelliittikaukokartoituksesta katsotaan hyödyksi, mutta sitä ei vaadita.

Tutkimusprojektin tavoitteena on kehittää uusia datalähtöisiä menetelmiä, joilla voidaan tutkia ihmisperäisiä hiilidioksidin päästölähteitä satelliittidataa hyväksi käyttäen. Työssä hyödynnetään simuloituja satelliittihavaintoja ja todellisia Nasan Orbiting Carbon Observatory -mittalaitteen hiilidioksidihavaintoja, sekä ilmanlaatuhavaintoja eurooppalaisista satelliittimittalaitteista. Tehtävänkuva sisältää tutkimustyön lisäksi tulosten julkaisemista tieteellisissä julkaisuissa, sekä tulosten esittelyä kansainvälisissä konferensseissa.

Kasvihuonekaasut ja satelliittimenetelmät -ryhmä on osa Ilmatieteen laitoksen Avaruus- ja kaukokartoituskeskusta (https://space.fmi.fi), sekä osa Suomen Akatemian rahoittamaa Inversiomallinnuksen ja kuvantamisen huippuyksikköä.


Lähde: valtio.fi

2 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin