Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Projektipäällikkö, ETIAS-hanke

Valtio Hanko

Maahanmuuttovirasto on maahanmuutto-, turvapaikka-, pakolaisuus- ja kansalaisuusasioissa asiantuntija-, palvelu- ja päätöksenteko-organisaatio, joka toteuttaa Suomen maahanmuuttopolitiikkaa. Virasto tuottaa tietopalveluja poliittisen päätöksenteon tueksi sekä kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä varten. Lisäksi virasto ylläpitää vastaanottojärjestelmää ja ulkomaalaisten säilöönottoyksiköitä. Henkilöstömme määrä on noin 1000 ja toimipisteitä sekä palvelupisteitä on usealla paikkakunnalla; Helsinki, Kuhmo, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Oulu, Pudasjärvi, Raisio, Rovaniemi, Tampere ja Vaasa.

Visiomme mukaan rakennamme elinvoimaista ja turvallista Suomea. Maahanmuuttoviraston työntekijät ovat maahanmuuttohallinnon keskeisiä asiantuntijoita, yhteistyökumppaneita ja palveluosaajia. Rekrytoimme ja kehitämme vastuullisia toimijoita, rohkeita uudistajia ja vahvoja verkostovaikuttajia.

Tehtävän kesto: Määräaikainen, tehtävä alkaa 1.10.2020. Päättyy 31.12.2022.
Määräaikaisuuden syy: Hanke
Työaikamuoto: Virastotyöaika
Työpaikkojen lukumäärä: 1
Hakuaika päättyy: 29.7.2020  16:15
Virka on viraston yhteinen.

Työpaikan tiedot: Maahanmuuttovirasto, Pasilan toimipiste, Opastinsilta 12 A, 00520 Helsinki

Viran/tehtävän kuvaus:

Maahanmuuttoviraston teknologia- ja digitalisaatioyksikön kehityksen vastuualueella on avoinna projektipäällikön määräaikainen virkasuhde ajalle 1.10.2020 - 31.12.2022. Projektipäällikkö toimii ETIAS -hankkeessa. Hankkeelle on myönnetty rahoitus sisäisen turvallisuuden rahastosta (ISF).
Euroopan parlamentti ja neuvosto ovat 12.9.2018 antaneet asetuksen EU:n matkustustieto- ja lupajärjestelmän (ETIAS) perustamisesta.
Matkustustieto- ja lupajärjestelmä ETIAS on viisumivapaiden kolmansien maiden kansalaisille tarkoitettu ennakkorekisteröitymisjärjestelmä, jonka avulla pyritään selvittämään ennakolta Schengenin rajasäännöstössä määriteltyjen maahantuloedellytysten täyttymistä, tehostamaan rajatarkastuksia ja tukemaan Schengenin tietojärjestelmälle asetettuja tavoitteita. Euroopan unionilla ei aiemmin ole ollut tietoja kolmansien maiden kansalaisista, jotka eivät tarvitse viisumia Schengen-alueelle tuloon. ETIAS-järjestelmän myötä viisumipakosta vapautetut kolmansien maiden kansalaiset tarkastetaan ennen Schengen-alueelle matkustamista, ja heille voidaan myöntää lyhytaikainen matkustuslupa. Matkustuslupa voidaan tarvittaessa myös evätä tai kumota.
Hankkeen tavoitteena on toteuttaa EU:n Matkustustieto- ja lupajärjestelmä ETIAS:sta seuraavat tietojärjestelmämuutokset Maahanmuuttoviraston osalta. Muutosten tuloksena Maahanmuuttovirasto kykenee tietojärjestelmänsä kautta suorittamaan EU-lainsäädännön mukaiset toimenpiteet ja käyttämään ETIAS- järjestelmää luotettavasti, turvallisesti ja sujuvasti. Järjestelmämuutokset toteutetaan ulkomaalaisasioiden sähköiseen asiankäsittelyjärjestelmään (UMA).
Projektipäällikkö vastaa hanketoimintojen suunnittelusta, johtamisesta, hallinnoinnista, toimintojen tavoitteiden toteutumisesta, taloudesta, tiedottamisesta sekä aikataulusta. Projektipäällikkö vastaa kaikista hankkeen kehittämistoiminnoista sekä osallistuu vaatimusmäärittelytyöhön. Tehtävänkuvaan kuuluu myös tiedotussuunnitelman teko, jossa otetaan huomioon muun muassa Maahanmuuttoviraston (Migrin) sisäinen viestintä.
Hankkeesta tiedotetaan monipuolisesti Migrin verkkosivuilla (suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi) ja verkostotapaamisissa, minkä lisäksi hankkeen toimintaa esitellään tarvittavissa kansallisissa ja kansainvälisissä yhteistyökokouksissa. Ulkopuolisille yhteistyötahoille laaditaan erillinen viestintäsuunnitelma.

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset:

Tehtävään ei ole säädettyjä kelpoisuusvaatimuksia.
Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi

Lähde: valtio.fi

33 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin