Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Projektipäällikkö, hakuaikaa jatkettu

Valtio Valtimo

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset kehittävät ja tukevat alueillaan taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävää hyvinvointia yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Toiminta vaikuttaa alueiden elinvoimaisuuteen, elinkeinoelämän menestystekijöihin ja ihmisten hyvinvointiin.

Pohjois-Karjalan ELY-keskus on yksi 15:sta alueellisesti toimivasta ELY-keskuksesta. ELY-keskusten asiakkaita ovat alueella asuvat, toimivat ja liikkuvat ihmiset, yritykset ja yhteisöt - kaikki, joihin keskusten toiminta ja palvelut vaikuttavat joko suoraan tai välillisesti. Asiakkaiden tarpeet muodostavat keskusten toiminnan lähtökohdan.

Tehtävän kesto: Määräaikainen, tehtävä alkaa 1.8.2019, Tai sopimuksen mukaan. Päättyy 31.12.2021.
Määräaikaisuuden syy: Projektitehtävä
Työaikamuoto: Virastotyöaika. Liukuva työaika
Työpaikkojen lukumäärä: 1
Hakuaika päättyy: 31.5.2019  16:15
Virka on viraston yhteinen.

Työpaikan tiedot: Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Kauppakatu 40 B (3. krs.), 80101 JOENSUU

Viran/tehtävän kuvaus:

Pohjois-Karjalan työmarkkinoiden erityisenä haasteena on Suomen vaikein työttömyys ja samaan aikaan paheneva osaavan työvoiman puute. Ilmiön taustalla on useita syitä: haastava ikärakenne, yritysten vähäinen uudistumishalu, hankala logistinen sijainti ja harva asutus. Työttömyyden vuosittaiset kokonaiskulut ovat n. 400-500 milj. euroa Pohjois-Karjalassa. Analyysien perusteella aluetalous tulee heikkenemään edelleen. Tilanteen korjaamiseksi haetaan pirstaleisten toimenpiteiden asemesta vaikuttavampaa systeemistä, kokonaisvaltaista uudistusta eli aivan uudenlaista ajattelua ja yhteistyötä.
KasvuPOK -hanke vastaa tähän haasteeseen. Uudistuksen keskeiset toimijat ovat ELY-keskus, Te-toimisto, kunnat, yrityspalvelutoimijat, oppilaitokset, Siun Sote ja järjestöt. Maakuntavalmistelussa aloitettua uudistusta viedään vahvasti strategiavetoiseen suuntaan. Hankkeen avulla toteutetaan: 1) maakunnan yhteinen työmarkkinoiden kohtaantostrategia, joka auttaa määrittämään konkreettiset tavoitteet sekä eri toimijoiden roolit kokonaisuudessa. Vaikuttavuuden aikaansaaminen edellyttää kaikkien toimijoiden sitoutumista tavoitteisiin, esim. kumppanuussopimuksen (allianssin) kautta. 2)
Hankkeen avulla toteutetaan monialainen, asiakaslähtöinen ja kustannustehokas eri toimijoiden yhteinen työvoima- ja yrityspalvelualusta.
Hanke kehittää verkoston osaamista ja johtamista sekä analysoi, koordinoi ja mallintaa käynnissä olevien alueellisten ja valtakunnallisten kokeilujen, pilottien ja yhteisten kehittämisprojektien toteutumista sekä viestii aktiivisesti tuloksista eri osapuolille ja päättäjille. Hankkeen tuloksena maakunnan työmarkkinoiden kohtaanto paranee. Julkisten työvoima- ja yrityspalvelujen vaikuttavuus nousee yhteisen palvelualustan kautta. Hanke tuo yhteen uudella tavalla julkiset ja yksityiset työvoimapalvelut, kuntien elinvoimapalvelut, oppilaitosten osaamispalvelut, sote-palvelut ja järjestösektorin palvelut. Hankkeen kokonaisbudjetti on n. 650 000€ ja hanke on suunniteltu ajalle 2019-2021


Lähde: valtio.fi

11 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin