Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Rekrytoinnin erityisasiantuntija

Valtio Valtimo

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom nojaa rohkeasti ja määrätietoisesti tulevaisuuteen. Edistämme liikennejärjestelmän toimivuutta ja turvallisuutta sekä vauhditamme digiyhteiskunnan innovaatioita ja kokeiluja. Elinympäristömme on meille tärkeä, ja sen vuoksi tuemme kestävää kehitystä. Digitaalinen Suomi tarkoittaa meille laadukkaita, turvallisia ja kohtuuhintaisia viestintäyhteyksiä asiakkaita aidosti palvellen. Virastossamme työskentelee yli 900 henkilöä 15 paikkakunnalla. Päätoimipaikkamme sijaitsee Helsingissä.

Tehtävän kesto: Vakinainen, tehtävä alkaa 1.11.2019, tai sopimuksen mukaan.
Työaikamuoto: Virastotyöaika. Meillä on käytössä liukuva työaika.
Työpaikkojen lukumäärä: 1
Hakuaika päättyy: 1.10.2019  16:15
Virka on viraston yhteinen.

Työpaikan tiedot: Helsinki, Vallila, Kumpulantie 9, 00520 Helsinki

Viran/tehtävän kuvaus:

Etsimme Liikenne- ja viestintävirasto Traficomiin rekrytoinnista innostunutta HR-osaajaa! Rekrytointien toteuttamisen lisäksi pääset kehittämään rekrytointiamme. Yksikössämme on viisi HR-ammattilaista ja porukkamme on rento ja välitön. Yhdessä tekeminen ja mahdollisuus jatkuvaan työssä kehittymiseen on meille kaikille tärkeää.

Osaamisen kehittäminen -yksikössä kehitämme aktiivisesti palvelujamme ja toimintatapojamme tukeaksemme esimiehiä ja henkilöstöä parhaalla mahdollisella tavalla. Tuet esimiehiämme rekrytoinnin eri vaiheissa ja tarjoat kuhunkin tilanteeseen räätälöityjä ratkaisuja. Varmistat osaltasi, että rekrytoinnit sujuvat sekä esimiesten että hakijoiden suuntaan tehokkaasti. Olemme käynnistämässä työnantajakuvan kehittämishanketta, jossa sinulla tulee olemaan vahva rooli joko osallistujana tai hankkeen vetäjänä. Erityisasiantuntijan tehtävä on uusi ja tarkempi tehtävänkuvasi muokkautuu kiinnostuksesi ja osaamisesi mukaan. Yksikössä työskennellään muun muassa perehdyttämisen, henkilöstösuunnittelun ja osaamisen kehittämisen parissa.


Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Lähde: valtio.fi

10 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin