Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Rikosylikonstaapeli (08.05), ryhmän varajohtaja

Valtio Valtimo

Oletko kiinnostunut monimuotoisesta ja haasteita tarjoavasta toimintaympäristöstä? Arvostatko pääkaupunkiseudun läheisyyttä? Hae meille töihin ja tule mukaan rakentamaan turvallista tulevaisuutta erittäin nopeasti kasvavalle alueelle.

Olemme pääkaupunkiseudun toiseksi suurin poliisilaitos ja toimimme peräti viidentoista kunnan alueella. Pyrimme siihen, että poliisilaitoksemme kulttuuri on mahdollisimman keskusteleva ja avoin, ja arvostamme erityisesti kokeilunhalua ja uusia ideoita. Toimintaympäristömme muuttuu jatkuvasti ja me muutumme sen mukana. Toimimme palveluammatissa, joten arvostamme positiivista palveluasennetta.

Haasteita meille tuovat muun muassa Suomen vilkkaimmat valtaväylät, Suomen suurin lentoasema Helsinki-Vantaa, Suomen suurimmat logistiikkakeskukset, Kilpilahden öljyjalostamo ja Loviisan ydinvoimala. Tarjoamme sinulle monimuotoisen toimintaympäristön lisäksi mahdollisuuden kehittyä hyvinkin erilaisissa tehtävissä.


Tehtävän kesto: Vakinainen, tehtävä alkaa 1.8.2020, Virka pyritään täyttämään 1.8.2020 tai sopimuksen mukaan. Virassa voidaan noudattaa enintään kuuden (6) kuukauden koeaikaa.
Työaikamuoto: Jaksotyöaika
Työpaikkojen lukumäärä: 1
Hakuaika päättyy: 15.7.2020  16:15
Virka on viraston yhteinen.

Työpaikan tiedot: Vantaan pääpoliisiasema , Rahtitie 1, 01530 Vantaa

Viran/tehtävän kuvaus:

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen rikostutkintasektorilla julistetaan haettavaksi Vantaan pääpoliisiasemalla rikostutkinnan tutkintaryhmän ryhmän varajohtajan tehtävä.

Itä-Uudenmaan rikostutkintasektori vastaa rikosten ennalta estämisestä, rikosten esitutkinnasta ja poliisitutkinnasta sekä rikosten syyteharkintaan saattamisesta. Lisäksi rikostutkintasektori vastaa rikostutkinnan esikäsittely- ja palvelupäivystystoiminnoista sekä poliisirikostutkinnasta.

Rikostutkintasektorilla on neljä rikosten perustutkintayksikköä, jotka sijaitsevat Vantaan pääpoliisiasemalla, Porvoon poliisiasemalla, Järvenpään poliisiasemalla sekä Hyvinkään poliisiasemalla. Perustutkintayksiköt suorittavat esitutkintaa tavanomaisissa rikoksissa. Tutkittavien juttujen kirjo on laaja - lievistä omaisuusrikoksista vakaviin henkeen ja terveyteen kohdistuviin rikoksiin. Tutkintayksiköt ovat jakaantuneet ns. lyhytkestoiseen ja pitkäkestoiseen tutkintaan.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen Vantaan pääpoliisiaseman perusrikostutkinta suorittaa esitutkintaa tavanomaisissa rikoksissa. Tutkittavien juttujen kirjo on laaja, lievistä omaisuusrikoksista vakaviin henkeen ja terveyteen kohdistuviin rikoksiin. Televalvonnat ja rajoitusesitykset kuuluvat myös toimenkuvaan.

Ryhmän varajohtaja toimii varsinaisen ryhmänjohtajan sijaisena tämän poissa ollessa ja johtaa tutkintaryhmänsä operatiivista päivittäistoimintaa, vastaa osaltaan toiminnan tuottavuudesta, taloudellisuudesta vaikuttavuudesta ja kehittämisestä sekä huolehtii ryhmänsä toiminnallisesta yhteistyöstä ja tiedonkulusta poliisiorganisaation sisällä sekä sidosryhmien ja muiden yhteistyötahojen kanssa. Ryhmän varajohtaja koordinoi ja kehittää osaltaan tutkintaan liittyviä menetelmiä ja järjestelmiä. Hän vastaa myös osaltaan tutkintaryhmänsä ammattitaidon ja osaamisen kehittämisestä huolehtimalla ryhmän toiminnan kannalta tarvittavan koulutuksen kartoittamisesta. Valittava ryhmän varajohtaja huolehtii myös sijaisena toimiessaan osaltaan tutkintaryhmänsä henkilöstöhallinnollisista asioista, työvuoro- ja lomasuunnittelusta sekä osallistuu vuorollaan poliisiaseman Tutkinta 1 vuoroihin. Hänen tehtäviin kuuluu myös syyttäjäyhteistyö sekä rajoitusesitysten tekeminen. Ryhmän varajohtaja suorittaa myös muita hänelle erikseen määrättyjä tehtäviä.

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset:

Viran kelpoisuusehdoista on säädetty poliisin hallinnosta annetun asetuksen (105/2017) 16 § 1 momentin 17 kohdassa. Kelpoisuusvaatimuksena on poliisipäällystön erikostumisopintojen suorittaminen, poliisialipäällystötutkinto, poliisipäällystön tutkinnon A-osan suorittaminen, poliisialipäällystön virkatutkinto, poliisin perustutkinnon tai poliisimiehistön virkatutkinnon lisäksi suoritettu korkeakoulututkinto taikka korkeakoulututkinto ja perehtyneisyys poliisitoimeen.

Kielitaito tulee osoittaa ensisijaisesti asetuksessa 481/2003 mainitulla tavalla (esim. valtionhallinnon kielitutkinnot, kielitaidon osoittaminen yleisillä kielitutkinnoilla tai kielitaidon osoittaminen opintojen yhteydessä).

Suomi Hyvä Hyvä
Ruotsi Tyydyttävä Tyydyttävä

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Lähde: valtio.fi

35 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin