Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Oikotie yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Rikosylikonstaapeli (08.06.02)

Valtio

Itä-Uudenmaan poliisilaitos on yksi Suomen vilkkaimmista paikallispoliisilaitoksista. Toimimme viidentoista kaupungin ja kunnan alueella Vantaalta Mäntsälään ja Nurmijärveltä Loviisaan. Alueemme erityispiirteitä ovat vahva kaupungistuminen, maan vilkkaimmat valtaväylät, lentoasema Helsinki-Vantaa, Kilpilahden öljyjalostamo ja Loviisan ydinvoimala.

Toimintaympäristömme muuttuu jatkuvasti, ja meidän on muututtava sen mukana. Siksi laitoksellamme on keskusteleva ja kokeileva kulttuuri. Arvostamme uusia näkökulmia, halua kehittyä ja kehittää sekä kykyä kohdata palvelevalla asenteella niin asukkaat kuin sidosryhmien edustajat. Kiinnitämme erityistä huomiota henkilöstömme osaamisen kehittämiseen ja työhyvinvointiin.

Laitoksellamme on noin 840 työntekijää, jotka turvaavat alueellamme asuvan noin 550 000 ihmisen arkea. Kohtaamme heitä valvoessamme järjestystä ja turvallisuutta, tutkiessamme rikoksia ja käsitellessämme lupa-asioita. Toimialueeltamme löytyy niin vilkkaita kasvukeskuksia kuin vehreitä maaseutukuntia, mikä vaatii meiltä kykyä ratkoa monenlaisia turvallisuusilmiöitä. Itä-Uudenmaan poliisilaitos tarjoaa oppeja turvallisuusviranomaisen toiminnasta ja ammatillista kasvua niin poliisi- kuin siviilitehtävissä.

Tehtävän kesto: Vakinainen, tehtävä alkaa 1.3.2022, Virka pyritään täyttämään 1.3.2022 alkaen tai sopimuksen mukaan. Tehtävässä voidaan noudattaa 6 kk:n koeaikaa.
Työaikamuoto: Jaksotyöaika
Työpaikkojen lukumäärä: 1
Hakuaika päättyy: 29.1.2022  16:15
Virka on viraston yhteinen.

Työpaikan tiedot: Vantaan pääpoliisiasema , Rahtitie 1, 01530 Vantaa

Viran/tehtävän kuvaus:

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen rikostorjuntasektorilla ennalta estävässä toiminnassa (EET) on avoinna rikosylikonstaapelin 08.06.02 virka. Ylikonstaapeli toimii Nuorten rikoksesta epäiltyjen tutkintaryhmän ryhmänjohtajana. Viran sijoituspaikka on Vantaan pääpoliisiasema. EET-ryhmän yhteydessä toimiva nuorten rikoksesta epäiltyjen tutkintaryhmä tutkii 1517-vuotiaiden tekemät rikokset - seksuaalirikoksia lukuun ottamatta. Tutkintaryhmä on uutena perustettava toiminto, jonka on tarkoitus aloittaa toimintansa 1.2.2022.

Nuorten rikoksesta epäiltyjen tutkintaryhmä toimii tiiviissä yhteistyössä ennalta estävän erityistoiminnan ryhmän ja sidosryhmien kanssa. Toiminnon tarkoituksena on tarjota rikoksia ennalta estävä asiakaslähtöinen ratkaisumalli, jossa nuoren tilanteeseen pyritään puuttumaan tehokkailla toimenpiteillä ja moniviranomaistoiminnan keinoilla.

Ennalta estävä toiminta on poliisin, sidosryhmien ja kansalaisten yhteistyötä turvallisuuden luomiseksi ja ylläpitämiseksi. Tavoitteena on ennalta ehkäistä rikollisuutta ja järjestyshäiriöitä. Yhteistyö koulujen kanssa sekä varhainen puuttuminen lasten ja nuorten rikoksiin ovat toiminnan tärkeitä teemoja. Ennalta estävään työhön liittyy kiinteästi ankkuritoiminnan toteuttaminen ja edelleen kehittäminen koko poliisilaitoksen alueella. Kyseessä on moniammatillinen työ. Työtehtävään kuuluu lisäksi toiminta sosiaalisessa mediassa yhdessä viestinnän kanssa sekä muut ennalta estävän toiminnan kannalta esille nousevat tehtävät.
Ryhmänjohtajan tehtävänä on osaltaan johtaa, valvoa ja kehittää ryhmänsä toimintaa, huolehtia sen tuottavuudesta, taloudellisuudesta ja vaikuttavuudesta sekä vastata omalta osaltaan ryhmänsä päivittäistoiminnasta. Ryhmänjohtaja vastaa itsenäisesti nuorten rikoksesta epäiltyjen tutkintaryhmän ryhmänjohtajan tehtävästä, toimien rajoitetuin tutkinnanjohtajan oikeuksin. Lisäksi toimenkuvaan kuuluvat myös muut erikseen määrätyt vastuut.

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset:

Viran kelpoisuusehdoista on säädetty poliisin hallinnosta annetun asetuksen 16 §:n 1 momentin 17 kohdassa. Vaatimuksena on poliisialipäällystön erikoistumisopintojen suorittaminen, poliisialipäällystötutkinto, poliisipäällystön tutkinnon A-osan suorittaminen, poliisialipäällystön virkatutkinto, poliisin perustutkinnon tai poliisimiehistön virkatutkinnon lisäksi suoritettu korkeakoulututkinto taikka korkeakoulututkinto ja perehtyneisyys poliisitoimeen.

Kielitaito tulee osoittaa ensisijaisesti asetuksessa 481/2003 mainitulla tavalla (esim. valtionhallinnon kielitutkinnot, kielitaidon osoittaminen yleisillä kielitutkinnoilla tai kielitaidon osoittaminen opintojen yhteydessä).

Suomi Hyvä Hyvä
Ruotsi Tyydyttävä Tyydyttävä

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Lähde: valtio.fi

7 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin