Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Rikosylikonstaapeli

Valtio Valtimo

Poliisin tehtävänä Suomessa on oikeus- ja yhteiskuntajärjestyksen turvaaminen, yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen sekä rikosten ennalta estäminen, selvittäminen ja syyteharkintaan saattaminen. Poliisi huolehtii myös useista turvallisuuteen liittyvistä lupahallinnon tehtävistä.

Oulun poliisilaitos palvelee kansalaisia 15 poliisiasemalla. Pääpoliisiasema sijaitsee Oulussa. Toimialueeseen kuuluu 38 kuntaa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnat. Oulun poliisilaitoksella työskentelee noin 730 henkilöä, joista poliisimiehiä on noin 580.

Tehtävän kesto: Vakinainen, tehtävä alkaa 1.10.2019, Virkaan nimittäminen edellyttää terveydellistä soveltuvuusarviointia. Se toteutetaan terveystarkastuksena poliisilaitoksen työterveyshuollossa. Terveystarkastus tehdään lähtökohtaisesti ennen työn aloittamista, mutta viimeistään kuukauden kuluessa työn aloittamisesta.
Työaikamuoto: Jaksotyöaika. 116.15 h/3 vko
Työpaikkojen lukumäärä: 1
Hakuaika päättyy: 23.9.2019  16:15
Virka on viraston yhteinen.

Työpaikan tiedot: Oulun keskustan poliisiasema, Saaristonkatu 8, 90130 OULU
Raahen poliisiasema, Kummatinkatu 6, PL 70, 92101 RAAHE

Viran/tehtävän kuvaus:

Oulun poliisilaitoksen poliisipalvelulinjan rikostorjuntasektorilla ulkomaalaistutkintayksikössä on haettavana rikosylikonstaapelin vaativuustason 08.05 virka. Virkapaikka on Oulun keskustan poliisiasema Saaristonkadulla tai Raahen poliisiasema.

Tehtävänä on toimia ulkomaalaistutkinnan ryhmän varajohtajana. Tehtäviin kuuluu ulkomaalaistutkinnalle työjärjestyksessä määrätyt tehtävät sekä ryhmänjohtajan sijaistaminen.

Poliisipalvelulinjan työjärjestyksen mukaisesti ulkomaalaistutkinnan pääasiallisina tehtävinä on suorittaa turvapaikanhakijoiden vastaanottoon liittyviä toimenpiteitä ja turvapaikkamenettelyyn liittyvää rikostutkintaa, suorittaa laittoman maahantulon torjuntaa ja ulkomaalaisvalvontaa, suorittaa maasta käännyttämisiin ja karkottamisiin liittyviä toimenpiteitä sekä suorittaa maahantulon ja maassa oleskelun selvittämistä.

Valtion virkamieslain (750/1994) 10 §:n mukaan nimittämisessä on mahdollista noudattaa kuuden kuukauden koeaikaa, jonka aikana virkasuhde voidaan purkaa sekä nimittävän viranomaisen että virkamiehen puolelta.

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset:

Kelpoisuusvaatimuksena rikosylikonstaapelin virkaan on poliisin hallinnosta annetun asetuksen 16 §:n (105/2017) 1 momentin 17 kohdan nojalla a) poliisialipäällystön erikoistumisopintojen suorittaminen, poliisialipäällystötutkinto, poliisipäällystön tutkinnon A-osan suorittaminen, poliisialipäällystön virkatutkinto; b) poliisin perustutkinnon tai poliisimiehistön virkatutkinnon lisäksi suoritettu korkeakoulututkinto; taikka c) korkeakoulututkinto ja perehtyneisyys poliisitoimeen. Virkaan nimitettävällä henkilöllä tulee olla Suomen kansalaisuus.


Oulun poliisilaitos on yksikielinen (suomi). Kielitaidosta on säädetty julkisyhteisöjen henkilöltä vaadittavasta kielitaidosta annetussa laissa ja poliisin hallinnosta annetun asetuksen 16 a §:ssä.

Kielitaito tulee osoittaa ensisijaisesti asetuksessa 481/2003 mainitulla tavalla (esim. valtionhallinnon kielitutkinnot, kielitaidon osoittaminen yleisillä kielitutkinnoilla tai kielitaidon osoittaminen opintojen yhteydessä).

Suomi Hyvä Hyvä
Ruotsi Tyydyttävä

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Lähde: valtio.fi

10 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin