Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Tietojärjestelmäarkkitehti, uudelleen haettavana (Rovaniemi, Helsinki, Tampere tai Vantaa)

Valtio Rovaniemi

Poliisihallitus toimii Suomen poliisin ylijohtona. Poliisihallitus on keskushallintoviranomainen, jonka tehtävänä on suunnitella, johtaa, kehittää ja valvoa operatiivista poliisitoimintaa ja sen tukitoimintoja. Lisäksi Poliisihallitus vastaa poliisin palvelujen tasapuolisesta saatavuudesta maan eri osissa, päättää poliisiyksiköiden välisestä yhteistoiminnasta sekä vastaa poliisiyksiköiden tulosohjauksesta.

Poliisihallituksessa pääset tekemään monipuolista, haasteellista ja yhteiskunnallisesti merkityksellistä työtä. Poliisihallituksessa panostetaan henkilöstön hyvinvointiin ja osaamiseen sekä tuetaan työntekijöiden työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista. Arvostamme työntekijöissämme valmiuksia kehittyä ja laajentaa omaa osaamistaan.

Tehtävän kesto: Määräaikainen, tehtävä alkaa 1.11.2019, tai sopimuksen mukaan. Päättyy 31.12.2021.
Määräaikaisuuden syy: Projektityö
Työaikamuoto: Virastotyöaika
Työpaikkojen lukumäärä: 1
Hakuaika päättyy: 30.10.2019  16:15
Virka on viraston yhteinen.

Työpaikan tiedot: Poliisihallitus / Poliisin tietopalvelukeskus, Kemijoen itäpuolentie 63 , 96400 Rovaniemi

Viran/tehtävän kuvaus:

Haemme osaavaan joukkoomme ammattitaitoista tietojärjestelmäarkkitehtiä Matka-ohjelmaan. Tietojärjestelmäarkkitehti
toimii osana Matka-ohjelman kehitystiimiä keskittyen Matka-ohjelman kehitystehtäviin sekä tukien ohjelmaan sisältyvien hankkeiden tehtäviä. Tehtävä sijoittuu Poliisin informaatioteknologiakeskukseen, joka tuottaa ja kehittää poliisitoimintaan ja -koulutukseen liittyviä valtakunnallisia ICT-palveluja sekä vastaa poliisin tietoteknisten vaatimusten yhteensovittamisesta. Tehtävän virkapaikka on Rovaniemi, Helsinki, Tampere tai Vantaa. Virkapaikka päätetään nimittämisen yhteydessä.

Matka -ohjelmassa toteutetaan laivaliikenteen matkustajalistoihin liittyvän tietojärjestelmän rakentaminen ja käyttöönotto. KATI hankkeessa on tavoitteena kehittää KV tiedonvaihtoa (Schengen, Interpol, Europol) yhdistämällä tietoteknisiä järjestelmiä yhdeksi loogiseksi kokonaisuudeksi loppukäyttäjän näkökulmasta.
Matkustaja-hankkeessa toteutetaan kansallisille toimivaltaisille viranomaisille (poliisi, tulli, raja) EU PNR direktiivin (Passenger Name Record) mukainen matkustajatietojärjestelmä matkustajatietojen hyödyntämiseksi lainvalvonnassa, erityisesti terrorismin ja vakavan rikollisuuden torjunnassa sekä siihen liittyvä haku ja analysointi. Renki -hankkeessa
toteutetaan keskitetty hakupalvelu sekä tarvittavat käyttöliittymät, jotka mahdollistavat erilaisten hakujen tekemisen erikseen määriteltäviin järjestelmiin. UMF3+ hankkeessa parannetaan KV tiedonvaihtoa rakentamalla integraatioita.

Tietojärjestelmäarkkitehti vastaa MATKA-ohjelman sekä siihen liittyvien hankkeiden arkkitehtuurikokonaisuudesta sisältäen
mm. eri tietojärjestelmien tietojärjestelmä-, integraatio- ja teknologia-arkkitehtuurin suunnittelun ja ohjauksen toimintaympäristön vaatimukset ja linjaukset huomioiden, osallistuen myös toiminta- ja tietoarkkitehtuurityöhön.
Tietojärjestelmäarkkitehdin tehtävänä on huolehtia arkkitehtuuridokumentaation laatimisesta ja ylläpidosta koko kehittämishankkeen elinkaaren ajan. Hän vastaa järjestelmien suorituskyvystä, teknisistä määrittelyistä sekä tietoturvavaatimuksista. Tietojärjestelmäarkkitehti toimii hankepäällikön alaisuudessa ja ohjaa arkkitehtuurityön kautta
teknisiä projektipäälliköitä ja järjestelmäasiantuntijoita. Tietojärjestelmäarkkitehdin tukena toimii projektikoordinaattori ja hankkeen toiminnalliset ja tekniset asiantuntijat.

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset:

Tietojärjestelmäarkkitehdin tehtävään ei ole säädettyjä erityisiä kelpoisuusvaatimuksia.

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Lähde: valtio.fi

9 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin