Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Toiminnallinen arkkitehti ETIAS-hanke

Valtio Hanko

Maahanmuuttovirasto on maahanmuutto-, turvapaikka-, pakolaisuus- ja kansalaisuusasioissa asiantuntija-, palvelu- ja päätöksenteko-organisaatio, joka toteuttaa Suomen maahanmuuttopolitiikkaa. Virasto tuottaa tietopalveluja poliittisen päätöksenteon tueksi sekä kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä varten. Lisäksi virasto ylläpitää vastaanottojärjestelmää ja ulkomaalaisten säilöönottoyksiköitä. Henkilöstömme määrä on noin 1000 ja toimipisteitä sekä palvelupisteitä on usealla paikkakunnalla; Helsinki, Kuhmo, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Oulu, Pudasjärvi, Raisio, Rovaniemi, Tampere ja Vaasa.

Visiomme mukaan rakennamme elinvoimaista ja turvallista Suomea. Maahanmuuttoviraston työntekijät ovat maahanmuuttohallinnon keskeisiä asiantuntijoita, yhteistyökumppaneita ja palveluosaajia. Rekrytoimme ja kehitämme vastuullisia toimijoita, rohkeita uudistajia ja vahvoja verkostovaikuttajia.

Tehtävän kesto: Määräaikainen, tehtävä alkaa 1.10.2020. Päättyy 31.12.2022.
Määräaikaisuuden syy: Hanke
Työaikamuoto: Virastotyöaika
Työpaikkojen lukumäärä: 1
Hakuaika päättyy: 29.7.2020  16:15
Virka on viraston yhteinen.

Työpaikan tiedot: Maahanmuuttovirasto, Pasilan toimipiste, Opastinsilta 12 A, 00520 Helsinki

Viran/tehtävän kuvaus:

Maahanmuuttoviraston teknologia- ja digitalisaatioyksikön kehityksen vastuualueella on avoinna toiminnallisen arkkitehdin määräaikainen virkasuhde ajalle 1.10.2020 - 31.12.2022. Toiminnallinen arkkitehti toimii ETIAS -hankkeessa. Hankkeelle on myönnetty rahoitus sisäisen turvallisuuden rahastosta (ISF).
Hankkeen tavoitteena on toteuttaa EU:n Matkustustieto- ja lupajärjestelmä ETIAS:sta seuraavat tietojärjestelmämuutokset Maahanmuuttoviraston osalta. Muutosten tuloksena Maahanmuuttovirasto kykenee tietojärjestelmänsä kautta suorittamaan EU-lainsäädännön mukaiset toimenpiteet ja käyttämään ETIAS- järjestelmää luotettavasti, turvallisesti ja sujuvasti. Järjestelmämuutokset toteutetaan ulkomaalaisasioiden sähköiseen asiankäsittelyjärjestelmään (UMA).
Toiminnallisen arkkitehdin tehtäviin kuuluu digitaalisen maahanmuuttotoiminnan kehittämiseen liittyviä tehtäviä. Toiminnan kehittämisen keskeisenä kohteena on UMA-, UMAREK- sekä EnterFinland-tietojärjestelmät ja niihin liittyvät palvelut. Digitaalisessa toiminnankehityksessä käytetään yhteisiä ketteriä menetelmiä ja työkaluja. Yhteistyössä teknisen tiimin kanssa käytetään englannin kieltä.
Toiminnallinen arkkitehti vastaa automaatioon, asiankäsittelyn tehostamiseen tai sidosryhmien välisiin tiedonvaihtoliittymiin liittyvästä kokonaisuudesta ja koordinoinnista yhdessä kehitystiimien kanssa. Tehtävänkuvaan kuuluu mm. seuraavia tehtäviä:
• käyttäjien ja toimintaympäristön kehitystarpeiden tunnistaminen, vaatimustenhallinta, hyötyjen arviointi ja toiminnallisuuksien priorisointi
• sidosryhmäyhteistyön koordinointi ja viestintä oman kokonaisuuden osalta
• asiankäsittelyn prosessien kehityksen ja toiminnallisen kehityksen sekä tietojärjestelmien rajapinnassa työskentely koko maahanmuuton kentässä

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset:

Tehtävään ei ole säädettyjä kelpoisuusvaatimuksia.

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi

Lähde: valtio.fi

33 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin