Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Tukiasiantuntija

Valtio Valtimo

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset kehittävät ja tukevat alueillaan taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävää hyvinvointia yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Toiminta vaikuttaa alueiden elinvoimaisuuteen, elinkeinoelämän menestystekijöihin ja ihmisten hyvinvointiin.

Lapin ELY-keskus on yksi 15:sta alueellisesti toimivasta ELY-keskuksesta. ELY-keskusten asiakkaita ovat alueella asuvat, toimivat ja liikkuvat ihmiset, yritykset ja yhteisöt - kaikki, joihin keskusten toiminta ja palvelut vaikuttavat joko suoraan tai välillisesti. Asiakkaiden tarpeet muodostavat keskusten toiminnan lähtökohdan.

Tehtävän kesto: Vakinainen, tehtävä alkaa 1.4.2020, tai sopimuksen mukaan koeaika sovitaan erikseen
Työaikamuoto: Virastotyöaika. Liukuva työaika
Työpaikkojen lukumäärä: 1
Hakuaika päättyy: 2.3.2020  16:15
Virka on viraston yhteinen.

Työpaikan tiedot: Lapin ELY-keskus, Hallituskatu 3 B , 96100 ROVANIEMI
Lapin ELY-keskus, Valtakatu 28, 94100 KEMI

Viran/tehtävän kuvaus:

Tukiasiantuntijan tehtävä sisältää seuraavat tehtäväkokonaisuudet:
1. Luonnonmukaisen tuotannon valvontajärjestelmään liittyen:
- Lapin ELY-keskuksen alueella suoritettavien valtuutettujen luomutarkastajien suorittamien luomutarkastusten suunnittelu ja organisointi sisältäen tarkastajien ohjeistuksen, palautekeskustelut ja työn valvomisen.
- Tilojen hyväksymispäätösten ja järjestelmästä erottamispäätösten sekä tuotantotarkastuksista ja poikkeusluvista annettavien päätösten esittely.
- Tuotantotarkastusten perusteella annettavien luomutodistusten ja päätösten valmistelu ja ratkaisu.- Luonnonmukaisen keruutuotannon valvonta ja valvontayhteistyön organisointi ja kehittäminen sisältäen organisoinnin ja toteuttamisen laajojen luomuke-ruualueiden osalta osin myös valtakunnallisesti.
- Laajojen alueiden luomukeruutuotannon asiantuntijana toimiminen ja luomukeruutuotannon uusien toimintamallien kehittämiseen osallistuminen yhteistyössä luonnontuotealan toimijoiden ja viranomaisten kanssa koko Suomen tasolla.
- Lapin alueella toimivan laajojen alueiden luomukeruuselvittäjän (Yritystoimija) vuosittaisen tuotanto-tarkastuksen toteuttaminen Ruokaviraston ohjeistuksen mukaisesti koko maan laajuisesti (niiden ELYjen alueilla, joiden kanssa on laadittu yhteistyösopimukset).
2. Kasvintarkastustehtävät
- Ruokaviraston valvontasuunnitelman mukainen kasvinterveyden ja taimiaineiston puutarhasektorin valvontatehtävät kasvihuoneilla, taimimyymälöissä, taimitarhoilla ja viheralueilla.
- Ratkaisijana tuhoojalöydösten osalta väliaikaisissa markkinointikieltopäätöksissä ja huomautuksissa.
- Torjuntapäätösten esittely ja korvaushakemusten lausuntojen valmistelu Ruokavirastolle.
3. Kasvinsuojeluaineiden, rehujen, siemen- ja lannoitevalmisteiden valvonta Ruokaviraston valvontasuunnitelman mukaisesti sisältäen rekisteröintiin liittyvän valvonnan, tarkastuskohteiden valinnan ja näytteenoton, tiedotuksen, koulutuksen ja neuvonnan markkinoinnin vaatimuksista elinkeinonharjoittajille.
4. Luonnonmukaisen tuotannon sitoumukset
- Esittelijänä sitoumuspäätöksissä sekä jatkotoimenpiteiden osalta purku- ja muutospäätöksissä.
5. Kasvihuonetuen ja maataloustukien valvonta
- Kansallisen kasvihuonetuen tuotantopaikkojen valvontatehtävät.
- Osallistuminen peltoalavalvontoihin vastuuvalvojana ja muihin tukivalvontatehtäviin valvojana vuosittaisen valvontasuunnitelman mukaisesti.
Kaikkiin tehtäviin liittyy tarvittava asiakkaiden, sidosryhmien ja kumppaneiden koulutus ja ohjaus.


Lähde: valtio.fi

9 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin