Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Tutkija (vesimikrobiologia, virologia)

Valtio Valtimo

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on asiantuntija- ja tutkimuslaitos. Tuotamme tietoa, työkaluja ja ratkaisuja terveys- ja hyvinvointialan päätöksenteon ja toiminnan tueksi. Vahvuuksiamme ovat merkityksellinen työ, osaava ja intohimoisesti työhönsä suhtautuva henkilöstö ja loistavat tietovarannot. Teemme kansainvälisesti ja kansallisesti arvokasta tutkimusta ja sovellamme sitä suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden rakentamiseen. THL:ssä työskentelee noin 1200 asiantuntijaa ja tutkijaa.

Tehtävän kesto: Vakinainen, tehtävä alkaa 15.6.2020, Tehtävässä aloitus 15.6.2020 tai sopimuksen mukaan.
Työaikamuoto: Virastotyöaika
Työpaikkojen lukumäärä: 1
Hakuaika päättyy: 10.6.2020  12:00

Työpaikan tiedot: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (Tutkimuskeskus Neulanen) , Neulaniementie 4 , 70210 Kuopio

Viran/tehtävän kuvaus:

Terveysturvallisuusosaston Asiantuntijamikrobiologiayksikkö hakee

tutkijaa (vesimikrobiologia, virologia)

vesimikrobiologian laboratorioon Kuopioon toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 15.6.2020 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Asiantuntijamikrobiologiayksikön vesimikrobiologian laboratorio ylläpitää laajaa vesimikrobiologian alan osaamista, jota sovelletaan erilaisiin asiantuntija- ja tutkimustehtäviin Kuopion toimipaikassa (Neulaniementie 4, Kuopio). Asiantuntijamikrobiologiayksikkö tekee vaativaa tutkimus- ja asiantuntijatyötä erilaisten ympäristöaltisteiden mm. mikrobien vaikutusta ihmisten terveyteen. Yksikkö toimii vesimikrobiologian alalla tutkimus- ja asiantuntijatahona palvellen ympäristöterveyden alalla toimivia terveydensuojeluviranomaisia ja kuntien vesihuoltolaitoksia. Erilaisista vesimatriiseista tehtävä virusanalytiikka on yksi laboratorion keskeisistä mikrobiologian osaamisalueista. Kuopion toimipaikassa työskentelee n. 70 henkilöä.

Tehtävään valittava henkilö (tutkija) ylläpitää ja kehittää veden välityksellä leviävien virusten analyysivalmiutta sekä soveltaa vesimikrobiologian alan tutkimushankkeissa pääasiassa molekyylibiologisiin tekniikoihin perustuvaa virusanalytiikkaa. Tärkeimpiä kohdeviruksia ovat noro-, sapo-, rota-, adeno- ja hepatiittivirukset. Tärkeä osa tehtävää on osallistua omalla asiantuntemuksellaan vesiongelmien ja vesiepidemioiden selvitystyöhön, sekä veden ja vesijärjestelmien laadun monitorointiin ja todentamiseen käytettävien mikrobiologisten menetelmien kehittämiseen. Tutkimustulosten julkaiseminen ja raportointi sekä aktiivinen viestintä ovat osa tehtävänkuvaa.


Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Lähde: valtio.fi

8 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin