Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Sanoma yhteistyökumppaneineen käyttää evästeitä. Jatkamalla lukemista hyväksyt evästeet. Lisätietoja
Takaisin

Vanhempi konstaapeli, nettipoliisi

Valtio Valtimo

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen keskuspaikkana toimii Espoon pääpoliisiasema ja muut poliisiasemat ovat Kirkkonummella, Lohjalla ja Raaseporissa. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos vastaa yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpidosta, rikosten ja häiriöiden ennaltaehkäisystä, rikosten esitutkinnasta ja syyteharkintaan saattamisesta omalla toimialueellaan. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella työskentelee noin 530 henkilöä, joista poliiseja yli 420. Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on kaksikielinen ja enemmistön kielenä on suomi.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella sijaitsee 10 kuntaa Espoosta Hankoon. Poliisilaitoksen alueella on erilaisia liikenteellisiä erityispiirteitä, kuten neljä vilkasta valtaväylää, metro, rantarata, maan suurimpia kauppakeskuksia, sekä vastakohtana monipuolinen luonto, merenrantaa ja järviä. Suomen toiseksi suurin kaupunki Espoo toimii vilkkaana elinkeinoelämän keskuksena. Idylliset Hanko ja Tammisaari merenrantoineen ja kesätapahtumineen tuovat toisenlaisen näkymän toimialueesta.

Tehtävän kesto: Vakinainen, tehtävä alkaa 1.7.2019, Tehtävä alkaa sopimuksen mukaan. Viran täytössä voidaan noudattaa 6 kk:n koeaikaa.
Työaikamuoto: Jaksotyöaika
Työpaikkojen lukumäärä: 1
Hakuaika päättyy: 31.5.2019  16:15
Virka on viraston yhteinen.

Työpaikan tiedot: Espoon pääpoliisiasema, Nihtisillankuja 4, 02630 Espoo

Viran/tehtävän kuvaus:

Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselle haetaan vanhempaa konstaapelia, nettipoliisia, EET (ennalta estävä) -toimintoon. Henkilön sijoituspaikka on Espoon pääpoliisiasema, poliisitoimintalinja, hälytys- ja valvontasektori.
Nettipoliisin tehtävä on toimia internet -ympäristössä ja sosiaalisessa mediassa. Tehtävänä on erityisesti lapsiin ja nuoriin kohdistuvien seksuaali- ja väkivaltarikosten sekä viharikos- ja ekstremismi -ilmiöiden tiedustelu, paljastaminen ja ennalta estäminen.
Nettipoliisi toimii ensisijaisesti avoimella henkilökohtaisella poliisiprofiililla näkyvästi sosiaalisessa mediassa osallistuen tarvittaessa keskusteluun neuvoin ja ohjein. Hän toimii myös yhteistyössä RTA:han sijoitetun nettipoliisin kanssa.
Ennalta estävän nettipoliisin tehtävänä on luoda kontakteja sidosryhmiin ja netin käyttäjiin digitaalisen verkkomaailman lisäksi myös kentällä. Nettipoliisi osallistuu muiden ennalta estävän toiminnan ryhmien operaatioihin oman asiantuntemuksensa lisäksi jalkautumalla kentälle, toimimalla hälytys- ja valvontapartiossa sekä tukemalla ankkuritoimintaa.
EET -nettipoliisin tehtävänä on lisäksi toimia osana poliisilaitoksen viestintää.

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset:

Erityiset kelpoisuusvaatimukset:

Kelpoisuusvaatimuksena vanhemman rikoskonstaapelin virkaan on poliisin hallinnosta annetun asetuksen 16 §:n (59/2014) 1 momentin 19 kohdan nojalla poliisialan ammattikorkeakoulututkinto tai poliisin perustutkinto taikka poliisimiehistön virkatutkinto.

Kielitaidosta on säädetty valtioneuvoston asetuksella poliisin hallinnosta (158/1996) 16 a §:ssä. Poliisilaitos on kaksikielinen.

Yleiset kelpoisuusvaatimukset:

Virkaan voidaan nimittää valtion virkamieslain (19.8.1994/750) 7 §:n mukaan vain Suomen kansalainen.

Virkamieheksi nimitettävän tulee valtion virkamieslain 8 §:n mukaan olla täyttänyt 18 vuotta.

Kielitaito tulee osoittaa ensisijaisesti asetuksessa 481/2003 mainitulla tavalla (esim. valtionhallinnon kielitutkinnot, kielitaidon osoittaminen yleisillä kielitutkinnoilla tai kielitaidon osoittaminen opintojen yhteydessä).

Suomi Hyvä Hyvä Hyvä
Ruotsi Tyydyttävä Tyydyttävä Tyydyttävä

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Lähde: valtio.fi

9 päivää sitten

Hae työpaikkaa

Katso myös nämä paikat:

Takaisin